Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marți, pentru Agerpres, că o eventuală ordonanță de urgență privind anularea hotărârilor completurilor de 5 judecători de la Curtea Supremă, ar fi greșită și nu ar îndrepta abuzurile, ci ar avea scopul de a-i permite lui Liviu Dragnea să ocupe funcția de prim-ministru.

„La completul de 5 judecători nu ajung românii obișnuiți ci foarte puțini: miniștrii, senatori și deputați. Nu e vorba să modifici o lege doar pentru câțiva. De această situație, cei care erau în judecată au beneficiat deja pentru că sunt liberi, doamna Udrea, domnul Șova. A mai rămas o singură persoană de care știm cu toții: domnul Dragnea, să își anuleze prima condamnare, să poată să fie prim-ministru, să fie fericit, bucuros. Nu poți să dai o ordonanța pentru un singur om. Poți să îndrepți abuzuri, așa cum am promis, pentru toată lumea”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a adăugat că același scop l-a avut și Ordonanța 13 din ianuarie 2017, și și-a exprimat neîncrederea că ministrul Justiției va promova acum o ordonanță privind anularea hotărârilor luate de completurile de 5 judecători.

„Domnul Toader Tudorel, acest Ion Creangă al vremurilor noastre, a mai anunțat de vreo 60 de ori că face, că drege. Să vedem ce face. Eu constat, însă, că ideea să dai o ordonanța pentru un om, e greșită. Așa a fost și cu Ordonanța 13. Îl salva pe Dragnea și pe câțiva oameni dar nu îndrepta abuzurile. Tu ai zis în 2016 că îndrepți abuzurile. Eu cred că domnul Dragnea vrea să își rezolve problema lui și toți ceilalți să rămână cu dosare, cu condamnări, că în felul acesta îi ține mai ușor. Uitați-va la domnul Tăriceanu, a venit cererea de la Parchet prin noiembrie. Îl ține la Senat, cu dosarul, dacă mișcă în front, îi dă drumul, dacă e cuminte, îl mai ține. Nu poți să te joci cu dosare”, a declarat Victor Ponta.

Citește și ”Kovesi a trecut de prima fază pentru șefia Parchetului European. PSD nu o mai poate bloca

În același context, liderul Pro România a povestit despre o discuție pe care Liviu Dragnea ar fi avut-o cu un politician cu probleme penale din Neamț, în primăvara acestui an, și în care ar fi spus că nu va promova ordonanța privind grațierea și amnistia pentru că l-ar fi salvat și pe Victor Ponta.

„Va spun prima și ultima dată o conversație a domnului Dragnea, prin primăvară, cu o persoană din Neamț, nu-i dau numele, care a avut și ea probleme i-a zis: șeful, domnul președinte, nu dai amnistia și grațierea, ca să scăpam? Și i-a zis: dar ce, vrei să scape Ponta? Pe mine m-au achitat 3 judecători, nu a fost nevoie să mă ajute Dragnea. Dar alții care fac vacanțele cu el și se pregătesc de tribunale… Domnul Valcov are 8 ani pedeapsa… Dragnea nu vrea să îi ajute ci să îi țină în hățuri, în ham pe toți și atunci, toată povestea asta e un joc penibil”, a precizat Ponta.

„De doi ani de zile, toată țara stă blocată cu dosarul lui Dragnea. Am zis că reparăm abuzurile, nu s-a întâmplat nimic. Cei care au comis abuzurile sunt bine-mersi, ceilalți văd și ei ce fac. De doi ani de zile ținem țara blocată, a trecut jumătate din mandatul actualului Parlament și nu facem altceva. Am și zis să îl grațieze pe Dragnea, să scăpam de de grija asta și să putem să guvernăm țara. Nu știu de ce nu îl grațiază Iohannis. Grațiază-l, dă-l încolo, să plece în Brazilia și să ne lase să guvernăm tara”, a mai spus liderul Pro România.

Citește și ”Top 10 condamnați penal care scapă de sentințe dacă Dăncilă dă ordonanța – dacnews.net

În privința ordonanței de urgență care va modifica legea recursului compensatoriu, Victor Ponta a declarat că ar fi bună o astfel de ordonanță dar că de măsurile de clemență nu trebuie să beneficieze cei care au fost condamnați pentru fapte cu violență.

„Eu nu am votat în Parlament legea recursului compensatoriu, am fost procuror atâția ani și știu foarte bine că măsurile de clemență sunt bune, dar trebuie să le așezi bine pentru că altfel, dacă le pui greșit, se întâmplă ce s-a întâmplat. Evident că recursul compensatoriu și orice măsură de clemență nu trebuie să privească în niciun caz infracțiunile cu violență: omor, tâlhărie, viol, vătămări corporale grave – nu trebuie să fie acoperite de nicio măsură de clemență. Tocmai am semnat la Parlament să facem sesiune extraordinară că să schimbăm legea recursului compensatoriu, dacă dă ordonanța, cu atât mai bine”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România s-a aflat în județul Neamț în cadrul turneului politic pe care îl face prin județe pentru a promova partidul.

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.