PSD şi PNL nu îşi respectă promisiunile electorale avansate cetăţenilor, a acuzat liderul USR, Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de Anca Dragu, scrie Epochtimes-romania.com.

„Mă gândesc aici la salarii, care iată că sunt îngheţate cu toate că s-au promis creşteri salariale majore, pensiile – au fost promise creşteri cu 40% şi ştiau foarte bine că nu sunt realiste, au minţit oamenii şi azi vedem creşteri cu 10%, indemnizaţiile de vacanţă amânate, cupoane sociale amânate şi multe alte promisiuni ale PSD care sunt amânate pentru că nu sunt aplicabile.

Nu doar PSD nu îşi ţine promisiunea, din propunerea de buget care e acum pe masă, nici promisiunea PNL de a avea un minim de 7% investiţii pentru anul viitor, cu tot PNRR-ul care e acolo, nici acea promisiune nu e ţinută.

Chiar şi acum, în buza începerii guvernării, au făcut promisiuni şi unii, şi alţii când au negociat programul de guvernare pe care, loviţi de realitatea bugetară, nu le pot ţine”, a declarat Dacian Cioloş.

De asemenea, liderul USR a vorbit despre riscurile identificate în ceea ce priveşte construcţia bugetului de stat pe anul 2022, precizând că USR va veni în perioada imediat următoare cu câteva propuneri de amendamente:

“În primul rând, veniturile ni se par supraestimate. Un alt risc este nerealizarea reformelor prevăzute în PNRR pentru că, fără acele reforme, nu vor veni nici banii care au fost prinşi acum în buget.

Am văzut cât se codesc, cei de la guvernare şi mai ales PSD, la a aplica reformele care au fost negociate de Guvernul PNL-USR-UDMR şi care sunt acolo în PNRR. De asta am spus că vom monitoriza foarte atent ceea ce se va întâmpla cu aceste reforme.

Am mai constatat că un domeniu-cheie, dincolo de sănătate, din punctul nostru de vedere, educaţia, indiferent de cine ar fi la guvernare, trebuie să fie acum în centrul atenţiei.

Avem şi ‘România educată’, care a fost ridicată la rangul de prioritate prezidenţială, şi, cu toate acestea, bugetul pentru educaţie e în continuare foarte slab. Nu s-au găsit bani pentru educaţie, chiar dacă am văzut că s-au găsit bani pentru creşterea bugetului Administraţiei Prezidenţiale cu peste 20%”.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.