Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a reacţionat vehement, marţi, în contextul protestului organizat de AUR la Palatul Parlamentului împotriva certificatului COVID, scrie Epochtimes-romania.com.

„George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituţiile statului român au eşuat şi l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanţii AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituţiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfăşura în condiţii civilizate şi că nu degenerează în mod iresponsabil. Acelaşi stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu maşini-capcană şi cocktailuri Molotov ca să gazeze şi să bată mame, copii şi familii care participau la un protest faţă de Liviu Dragnea şi acoliţii săi”, a declarat Cioloş.

Acesta susţine că acum avem dovada că aceste instituţii sunt falimentare şi incapabile să le ofere cetăţenilor protecţie şi siguranţă.

„Ştim de ani buni că sunt capturate politic şi că ezitările de a pune justiţia pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetăţenilor, după cum nu ştim nici cine sunt vinovaţii de la Revoluţia din 1989 sau de la mineriade şi alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată”, a afirmat Cioloş.

Potrivit liderului USR, astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul Guvern şi-au dat măsura capacităţii lor organizaţionale şi comunicaţionale.

„Au abandonat toate măsurile şi toate politicile pe care ar fi trebuit să le susţină şi să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român, instituţiile sale şi pe reprezentanţii acestora. Faptul că aceşti politicieni populişti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL şi PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist. Cele două partide fac tot ce le stă în putinţă pentru a stopa reforma pe care am început-o noi, de teama de a nu pierde puterea politică, dar hrănesc cu bună ştiinţă excesele iresponsabile şi periculoase ale unor marionete politice care se pregătesc să le ia locul şi să arunce România în haos”, a precizat Dacian Cioloş.

Reamintim că AUR a organizat luni, în faţa Parlamentului, un protest împotriva legii certificatului COVID. Au fost aduşi oameni din ţară cu autocare.

Circulaţia la Palatul Parlamentului a fost blocată de manifestanţi pe ambele sensuri de mers, iar intrările în Parlament luate cu asalt.

Ulterior, protestul a degenerat, unii dintre manifestanţi reuşind să pătrundă în curtea Parlamentului şi chiar să vandalizeze unele maşini din parcare. Au fost opriţi de un cordon de jandarmi la uşa Senatului, care a fost blocată de SPP. Liderii AUR au susţinut că forţarea intrării în Parlament „este o diversiune a unor provocatori care vor să compromită un protest paşnic”.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.