USR propune organizarea referendumului „Fara Penali” simultan cu alegerile nationale care vor avea loc pe data de 6 decembrie, scrie Aktual24.ro.

Potrivit sursei citate, duminica se implinesc doi ani de cand initiativa „Fara Penali” a ajuns in Parlament, in tot acest timp fiind blocata de PSD.

„PSD-ul care se dezice de Dragnea si nu mai sustine candidati penali isi bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru ‘Fara Penali’. USR a propus votarea initiativei anul acesta si organizarea referendumului odata cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice inainte de alegerile nationale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut sa mergem la urne sa votam pentru noi alesi locali, dar si pentru modificarea Constitutiei astfel incat penalii sa nu mai ocupe functii publice, astfel incat sa nu mai existe un alt Liviu Dragnea in istoria Romaniei, dar PSD s-a opus”, au transmis cei de la USR.

Acestia anunta ca revin cu o noua propunere si sustin votarea initiativei pe 6 noiembrie in Senat si organizarea referendumului odata cu alegerile din 6 decembrie.

„Vechile partide trebuie sa lase deoparte calculele electorale si sa demonstreze ca vor sa se reformeze dupa 30 de ani in care s-au rotit la putere si nu au facut nimic pentru oameni. ‘Fara Penali’ trebuie sa ajunga litera de Constitutie!”, au mai precizat cei de la USR, conform comunicatului de presa.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.