Ioana Timofte, directoarea Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR, fostul ISCIR), absolventă a unei universități private din Iași și nepoată a fostului director SRI, Radu Timofte, primește un salariu mai mare de patru ori decât cel al președintelui Klaus Iohannis, semnalează Reporteris.ro.

”Salariul său este aprobat tot politic de către reprezentantul AGA: 54.000 de lei net/lună. Aceasta a făcut facultate la privat, apoi a dat faliment scurt cu o afacere la Iași, după care a intrat în grațiile liderilor politici de la București. Ioana Timofte are trei mașini, și-a luat o Tesla S de 90.000 de euro, deține două apartamente totalizând 300 mp în București, mai multe case, terenuri și bijuterii de 80.000 de euro”, relatează ziarul ieșean.

Timofte, absolventă a universității private „Petre Andrei” din Iași, cu carieră în Ministerele Economiei și Energiei, și-a îmbogățit CV-ul cu felurite cursuri la Academia Națională de Informații și Universitatea Națională de Apărare.

Însă povestea de viață a directoarei de la CNCIR pare a fi mult mai tumultoasă. În 2010, senatorul Valer Marian (PSD), la acel moment vicepreședinte în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, o remarca pe tânăra Timofte în hotelul unde erau cazați parlamentarii, unde aceasta folosea apartamentul deputatului Tudor Ciuhodaru, din Iași. Lui Valer Marian i s-a părut dubios că domnișoara folosea aceeași mașină de lux înmatriculată la Direcția Generală de Informații a Armatei (DGIA) și la care avea două rânduri de plăcuțe de înmatriculare, cu numere diferite.

Radu Timofte a fost senator PSD timp de 11 ani (1990-2001), după care Ion Iliescu l-a numit director al Serviciului Român de Informații (SRI), funcție pe care a ocupat-i până în 2006.

Memoriul din 2010 al senatorului Valer Marian: nepoata fostului director SRI era cazată la hotelul parlamentarilor, în camera deputatului ieșean Ciuhodaru, și umbla cu o limuzină înmatriculată la serviciul de informații al Armatei, la care folosea două numere de înmatriculare diferite

Senatorul Marian Valer a făcut un memoriu către Comisia parlamentară de supraveghere a activității SRI, cerând să se verifice dacă Ioana Timofte este angajata vreunui serviciu secret și în ce scop stă în hotelul unde locuiesc parlamentarii.

Documentul a fost publicat de jurnalistul Ovidiu Eduard Ohanesian (unul dintre cei trei răpiți în Irak, în 2005) pe site-ul său, ohanesian.wordpress.com: „(…)După prezentarea în plenul Senatului în data de 13 aprilie a.c. a declaraţiei politice intitulate «Răpirea din Irak – certitudini şi întrebări după cinci ani», am sesizat prezenţa în camera 603 de la etajul 6, intrarea B2, a hotelului Radisson (fost hotel Bucureşti), în care sunt cazat la camera 503, sub camera sus menţionată lateral stânga, a unei femei blonde, relativ tinere, despre care am aflat că se numeşte Ioana Timofte şi este nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte.

Am mai aflat despre această persoană că este director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare, aflat sub egida Ministerului Apărării Naţionale, şi că este cursant al Colegiului Naţional de Informaţii, aflat sub egida Serviciului Român de Informaţii.

Menţionez că la scările B1 şi B2 ale hotelului Radisson sunt cazaţi numai parlamentari, senatori şi deputaţi, şi că această persoană locuieşte de atunci şi până în prezent în camera repartizată deputatului independent de Iaşi, Tudor Ciuhodaru, care o foloseşte sporadic, respectiv o zi sau două pe săptămână.

Persoana respectivă foloseşte un autoturism marca Mercedes, model CLS 320, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare B.96.ZOS, care este parcat zilnic în faţa scării B2, în perimetrul rezervat parlamentarilor şi despre care am aflat că ar fi înmatriculat pe Direcţia Generală de Informaţii a Armatei.

Prezenţa persoanei respective în hotel şi a autoturismului susmenţionat în parcarea acestuia a fost sesizată şi de alţi parlamentari de la scările B1 şi B2, de şoferi de la Parlament, de portari şi de femeile de serviciu de la hotel. Şoferi de la Parlament mi-au spus că au înţeles că persoana respectivă ar fi medic, spunându-i “doamna doctoriţă”, că ar fi observat că autoturismul Mercedes avea în unele zile numărul de înmatriculare B.10.ZOS în loc de B.96.ZOS şi că, în cursul zilei, după ce majoritatea parlamentarilor pleacă la serviciu, a primit vizitatori de sex masculin.

Femeile de serviciu de la hotel şi unii vecini au observat că în camera 603 se află încălţăminte, lenjerie şi îmbrăcăminte pentru femei. Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să stabilească dacă numita Ioana Timofte are calitatea de lucrător al vreunui serviciu secret şi scopul cazării sale în mijlocul parlamentarilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.