Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că redeschiderea dosarului „10 August” se datorează persoanelor care au formulat plângeri (respectiv celor agresaţi de jandarmi) şi s-a declarat convins că acest caz nu va avea soarta celui al Mineriadei, scrie Epochtimes-romania.com.

„E foarte important că DIICOT şi instanţa de judecată, ambii, au redeschis dosarul. La un moment dat a existat această emoţie puternică, pe bună dreptate, în spaţiul public, în sensul că dosarul e închis definitiv şi nu se mai poate face nimic. Am spus la acel moment că nu e neapărat aşa, că există căi procesuale care pot fi urmate şi în urma acestor proceduri, părţile vătămate, persoanele care au formulat plângeri în acel dosar, au reuşit să redeschidă acest dosar. Deci e un element foarte important”, a declarat Stelian Ion la Digi24.

Ministrul Justiţiei a mai atras atenţia că orice amânare a soluţionării unei cauze duce la pierderea unor probe.

„Într-adevăr, orice amânare a soluţionării unei cauze, orice tergiversare, conduce la pierderea unor probe şi este un lucru foarte grav. Dar se ştie, pe parte de urmărire penală, dacă nu reuşeşti să administrezi cât mai repede, cât mai aproape de acel eveniment, probele, este foarte posibil în timp să pierzi anumite probe”, a declarat Stelian Ion.

Nu în ultimul rând, Stelian Ion a opinat că dosarul „10 August” nu va avea soarta dosarului Mineriadei.

„Eu am încredere în Justiţie şi am încredere că 10 august nu va avea soarta dosarului Mineriadei şi că nu va dura atât de mult şi nu vor fi restituiri atât de răsunătoare, pentru că e foarte important ca procurorii să îşi facă treaba”, a precizat Stelian Ion.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here