Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a opinat, într-un interviu acordat Digi24, că primarul PNL al Clujului, Emil Boc, îşi pregăteşte candidatura pentru următoarele alegerile prezidenţiale, pe care ar avea şanse să le şi câştige, scrie Epochtimes-romania.com.

„(PSD) nu are un candidat (la prezidenţiale – n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deşi îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt şanse mari să avem un preşedinte de stânga în 2024, şi eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, ştim bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaşte bine şi a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a afirmat Lăzăroiu, citat de Monitorul de Cluj.

Politologul vede în această cheie şi desele apariţii publice ale edilului liberal, care s-a poziţionat public de partea lui Florin Cîţu în cursa pentru şefia PNL.

„Are apariţii foarte dese, probabil era o variantă pentru şefia PNL, ştiu că a şi fost curtat de tabăra care acum îl susţine pe Cîţu. Şi Boc ar fi câştigat în faţa lui Orban, nu la un scor mare, dar el şi-ar fi expus şansele de a deveni preşedinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcţia de preşedinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul”, a punctat Lăzăroiu.

Întrebat de ce l-ar vota românii pe Boc, având în vedere că atunci când era premier a tăiat salariile bugetarilor, Lăzăroiu a replicat: „A trecut mult timp de atunci, unii oameni au uitat, alţii au înţeles mai târziu ce s-a întâmplat atunci”.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.