Fostul lider al PNL Florin Cîţu, actualmente (doar) preşedinte al Senatului, lansează un atac dur la adresa partenerului de guvernare, PSD, comparându-l pe Marcel Ciolacu cu Liviu Dragnea – cel mai hulit preşedinte al social-democraţilor, scrie Epochtimes-romania.com.

Concret, Cîţu se referă la ideea introducerii unei taxe pentru companiile cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Redăm postarea lui Cîţu:

”Taxa pe lăcomie = taxa de solidaritate şi Marcel Ciolacu = Liviu Dragnea? Voi ce credeţi?

Liviu Dragnea, 2018:

‘Noi discutăm de companii care au cifre uriaşe de miliarde euro şi care au profituri foarte, foarte mici, 1 şi ceva la sută. Înseamnă că au o problemă cu managementul. Să le aplicăm OUG 9. De exemplu, Coca Cola, o companie foarte mare, de ce această companie nu îşi ascunde profitul? Are 14%. De ce celelalte companii au profit puţin peste 1% şi îşi ascund profitul?’, ‘nu-s nebun, sunt patriot’.

Marcel Ciolacu 2022:

‘Sunt în jur de 320 de mari companii cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro în România. Se plăteşte în medie 0,8% impozit pe profit de către aceste companii. Cu alte cuvinte, se plăteşte mai puţin decât la microintreprinderi, care plătesc 1%.’. ‘…din punctul meu de vedere 0,8% impozit pe profit la aceste mari companii mi se pare prea puţin’”, scrie pe Facebook Cîţu.

Reamintim că nici social-democraţii nu se lasă mai prejos. În condiţiile în care românii sunt tot mai nemulţumiţi de creşterea preţurilor publice, PSD a simţit nevoia să iasă cu un comunicat de presă în care pasează problema la PNL. Mai exact, PSD a lansat un apel către guvern în condiţiile în care face parte din guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.