Nervos ca CNCD nu considera ca folosirea expresiei „ciuma rosie” la adresa PSD este discriminatorie, Adrian Nastase anunta ca PSD are patru reprezentanti in CNCD care ar fi trebuit sa reactioneze. CNCD, condus de un reprezentant al UDMR, a decis sa il amendeze in schimb pe Klaus Iohannis, scrie Aktual24.ro.

„Ieri, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a adoptat 18 hotarari. Mi-au atras atentia hotararile 4, 7 si 14. Desi, merita sa cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotararile pronuntate.

Mai intai, un comentariu despre hotararile 4 si 7. Colegiul director a decis ca utilizarea formulei „ciuma rosie”, de catre premierul Ludovic Orban si de catre europarlamentarul Rares Bogdan se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Cu aceasta hotarare, CNCD a abdicat, in opinia mea, de la misiunea de construire a unei societati civilizate, care sa aiba ca modele lideri cu tinuta democratica. Dupa aceasta decizie, in numele libertatii de exprimare vor fi posibile orice fel de excese de limbaj – de ce nu si „bozgor”, „cioara”, „muie PSD” (chiar daca formula asta este disciminatorie – de ce numai celor de la PSD?), nazist, etc.

A doua observatie este legata de „resetarea” PSD. Partidul social democrat are in CNCD patru reprezentanti. Votul a fost de 7-1, ceea ce inseramna ca trei dintre ei au fost de acord cu utilizarea acestei formule. Deci 75%. Nu stiu din ce motive. Poate pentru ca in vara se va pune problema reinnoirii mandatelor?”, a scris Nastase pe blog.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here