Liderii Coalitiei de guvernare au semnat, marti seara, un act aditional la acordul de guvernare din 21 decembrie 2020 prin care incheie criza politica declansata prin demiterea lui Vlad Voiculescu, scrie Aktual24.ro.

„Coalitia functioneaza pe principiul solidaritatii si colegialitatii. Responsabilitatea politica se asuma impreuna, participarea la decizia tuturor membrilor coalitiei si a premierului. Deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formatiunilor din coalitie.

In aplicarea principiilor de mai sus, premierul si membrii Guvernului isi asuma sa nu adopte pozitii publice prin care sa submineze activitatea si agenda guvernamentala si a membrilor Guvernului”, se specifica in noul acord”, se precizeaza in acord.

„Prerogativa constitutionala a primului ministru privind trimiterea cererii de vocare a unui ministru catre presedinte se exercita dupa informarea prealabila a formatiunii care l-a propus pe ministru”, se subliniaza in acord.

De asemenea, s-au prevazut si „reformele” care trebuie sa demaraze de urgenta: codul electoral, descentralizare, eliminarea pensiilor speciale, adoptarea legilor justitiei pana la sfarsitul anului.

Alte prioritati ale coalitiei prevazute in acord: vaccinarea, raportarea datelor privind vaccinarea, transparenta, reforme in domeniul sanatatii.

Liderii PNL, USR PLUS si UDMR – printre care Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor – s-au reunit, marti, la ora 16,00, la Palatul Parlamentului, intr-o noua intalnire a coalitiei de guvernare, dupa criza provocata de demiterea fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.600 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.