Primăria Iași a scos la concurs postul de director executiv la Direcția de Transformare Digitală și Implementare Smart-City din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Iași. Deși viitorul director va gestiona transformarea digitală a municipiului, Primăria Iași a exclus din competențele cerute la concurs abilitățile digitale, impunând doar ca viitorii candidați să fie ingineri mecanici, scrie G4Media.ro.

Anunțul postat pe site-ul oficial al primăriei conduse de Mihai Chirica a fost semnalat de publicația locală Reporter de Iași, care susține că postul ar fi dedicat unui personaj apropiat de primar, care îndeplinește și celelalte două condiții de participare: e funcționar public de clasa I și are master în administrație publică sau management.

Bibliografia concursului de angajare nu are nici o legătură cu domeniul digitalizării. Astfel, pentru a angaja un responsabil de transformarea orașului într-un smart city, Primăria Iași le cere candidaților să știe Constituția, Codul Administrativ, legislația privind discriminarea și egalitatea de șanse, precum și o ordonanță de urgență privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instutuțiilor publice.

Controversatul concurs vine pe fondul alocării pentru România a peste 30 de miliarde de euro de la UE prin PNRR pentru reforme digitale și de mediu. Președintele Iohannis, premierul Cîțu și miniștrii de linie au vorbit în repetate rânduri de oportunitatea uriașă a utilizării acestor fonduri pentru modernizarea funcționării administrației centrale și locale.

Mihai Chirica, trecut de la PSD la PNL, a fost acuzat în repetate rânduri de presa locală că promovează în funcții-cheie din primărie apropiați sau clientelă politică fără pregătirea necesară pentru posturile ocupate.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here