Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat duminică seara, cu modestie, că lui îi ajunge postul de prim-vicepreședinte al PNL și că acum, odată rezolvate lucrurile în țară, în următorii doi ani se va întoarce la Bruxelles, pentru a se concentra pe proiectele internaționale. Fostul moderator de la Realitatea TV a adăugat, într-o emisiune la postul B1 TV, că dacă nu era el, Florin Cîțu „nu câștiga niciodată” președinția PNL, scrie Ziaristii.com.

De acum, atenția lui Rareș Bogdan a depășit cu mult granițele țării și se focusează pe problemele politicii europene și mondiale, explică liberalul. Până în mai 2023, când se va întoarce ca ministru în așteptatul Guvern Ciolacu, prim-vicepreședintele PNL va avea timp să pună puțină ordine și să dea sens politicilor liberale de la Bruxelles: „Următorii doi ani de zile mă voi concentra enorm, pe de o parte, pentru a sprijini guvernarea, dar pe de altă parte pe proiectele mele internaționale și pe proiectele mele de la Bruxelles, plus pentru a aduce un spor de amprentă conservatoare în politica liberală“.

Rareș Bogdan a dezvăluit care a fost cheia victoriei lui Florin Cîțu la alegerile de la Congresul PNL din 25 septembrie. Aceasta n-a fost, așa cum credea toată lumea, intervenția directă și brutală a președintelui Klaus Iohannis, care s-ar fi folosit și de instituțiile statului pentru a sili mulți liberali să voteze cu Cîțu. Secretul a fost chiar Rareș Bogdan, după cum a mărturisit acum acesta, într-un moment de maximă sinceritate: „Eu le-am spus tuturor – dacă eu, Emil Boc și Gheorghe Flutur ne punem lângă un candidat, acela va câștiga! Dacă nu mă puneam eu cu Emil Boc și cu Gheorghe Flutur lângî Florin Cîțu, nu câștiga niciodată. Dacă ne puneam lângă Ludovic Orban, azi era președintele partidului!“.

Cu toată măiestria și influența sa decisivă în partid, europarlamentarul spune că, momentan, nu-i trebuie mai mult: preferă să lucreze din umbră.

Rareș Bogdan a povestit apoi și care au fost criteriile când l-a ales pe Florin Cîțu să-l pună președinte al PNL: „Era premierul României, este un om care a performat ca ministru al Finanțelor. E omul pe care Partidul Național Liberal, noi, echipa din jurul său, l-am ales să fie candidat și președinte al partidului. Eu sunt prim-vicepreședinte, consider că este o poziție absolut onorantă și suficientă pentru mine“.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.