Copresedintele USR PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat sambata ca este nevoie de „reforme rapide” in domeniul Justitiei. Ministerul Justitiei urmeaza sa fie condus de un reprezentant al USR PLUS, scrie Aktual24.ro.

„Nu cred ca trebuie explicat prea mult de ce Justitia si Sanatatea sunt ministere unde fara reforme rapide si consistente nu vom progresa prea mult”, a scris Ciolos pe Facebook.

„Am vazut multe discutii dupa intelegerea pe care am facut-o ieri cu PNL si cu UDMR in ceea ce priveste portofoliile obtinute de USR PLUS in viitorul Guvern.

Obiectivul nostru principal a fost sa putem arata ca avem capacitatea de a face reforme majore in domenii mari si importante pentru Romania si ca nu ne ferim de ministere considerate grele sau ‘cu riscuri’. Va aduceti probabil aminte ca am fost acuzati ca fugim de guvernare cand nu a fost cazul, pentru ca nu ne-a dat nimeni aceasta ocazie. Acum, ne-au dat alegatorii un vot pentru a intra la guvernare si l-am luat ca atare.

Nu cred ca trebuie explicat prea mult de ce Justitia si Sanatatea sunt ministere unde fara reforme rapide si consistente nu vom progresa prea mult.

Ministerul Fondurilor Europene si Planul National de Rezilienta sunt, de fapt, adevaratul Minister de Finante pentru urmatorii ani, data fiind starea bugetului Romaniei cu un deficit mare. De atragerea completa si investirea cu cap a banilor europeni vor depinde relansarea economiei si evolutia locurilor de munca.

(…) In concluzie, ne-am luat responsabilitati importante si ministere unde reforma este esentiala. De noi depinde cum vom castiga increderea voastra mai departe”, a scris Ciolos.

Ministerul Justitiei va fi preluat, in noul guvern de coalitie, de catre USR PLUS, a anuntat vineri seara Dan Barna, la finalul negocierilor cu PNL si UDMR.

”Ziua de azi e importanta in aceasta perioada complicata pentru Romania. Au fost de azi dimineata de la ora 9.00 discutii. Am gasit, spunem noi, cea mai buna solutie pentru a avea o majoritate parlamentara si un Guvern si echilibru a celor trei forte. Portofoliile USR PLUS sunt Justitie, Transporturi, Sanatate, Cercetare Inovare si Digitalizare, Economie cu partea de antreprenoriat si IMM. Acestea sunt cele 6 portofolii”, a anuntat Barna, vineri seara.

Anuntul a starnit panica la Antena 3.

„USR la Ministerul Justitiei va face agenda in urmatorii patru ani. Sa nu se mire toti cei care cedeaza USR-ului Ministerul Justitiei ca acest minister va face jocuri mari, s-ar putea chiar Orban si Iohannis sa aiba probleme”, s-a plans Radu Tudor la Antena 3.

„USR promoveaza un curent extrem de radical, nu stiu populatia cat este de pregatita. Asta cu ‘Fara penali in functii publice’ este pistol cu apa”, a declarat panicat si Marius Pieleanu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.