Zilele lui Florin Cîțu ca președinte al PNL par numărate, iar pierderea poziției de premier – partidul a decis miercuri propunerea lui Nicolae Ciucă pentru această funcție – accelerează acest deznodământ. Nenumărate surse susțin că liberalii s-au săturat cu toții de modul în care președintele impus de Klaus Iohannis la Congresul din 25 septembrie a condus până acum formațiunea, scrie Ziaristii.com.

Un mesaj interesant a fost publicat, încă de sâmbătă, de un apropiat al lui Robert Sighiartău, actual vicepreședinte și fost secretar general al PNL în mandatul 2017-2021.

Sorin Hognogi, primar în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, anunță că în maximum 6 luni va avea loc un nou congres al partidului, pentru alegerea altui președinte!

Într-un interval incredibil de scurt – au trecut mai puțin de două luni de la alegerea lui Cîțu –, baza partidului se arată deja foarte dezamăgită de noul președinte și îi reproșează o sumedenie de lucruri: că nu e lider, că n-are experiență, că nu știe să negocieze și că uită imediat ceea ce a promis.

Pare greu de crezut, dar reproșurile venite acum din interiorul partidului nu fac decât să coincidă cu cele formulate, în ultimele luni, de cei de la USR!

În acest moment, Cîțu nu mai are susținere din nicio zonă a partidului. Membrii de rând sunt profund nemulțumiți de faptul că, din senin și într-un interval incredibil de scurt, președintele PNL și-a scos partidul dintr-o stare stabilă, în care liberalii erau nava-amiral a unei coaliții ferme, cu obiective clare și susținerea unei părți însemnate a electoratului, pentru a-l transforma în remorca PSD și a-l prăbuși în sondaje dincolo de orice imaginație.

Primarii sunt și ei nemulțumiți că nu li s-au dat atâția bani câți li se promiseseră.

În sfârșit, liderii partidului sunt furioși că Florin Cîțu a încercat, săptămâni la rând, să se țină de scaunul de premier, blocând negocierile cu PSD într-un moment în care Iohannis făcea presiuni să se ajungă mai repede la o înțelegere cu social-democrații.

Primarul Sorin Hognogi a prins esențialul situației din PNL în câteva rânduri: PNL ÎNCOTRO? În maximum 6 luni vom avea un nou congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider! Actualul președinte nu este lider, nu are experiență politică, nu știe să negocieze și uită prea repede ce promite, tocmai de acea în primăvară zic eu că vom avea alegeri. Până atunci, am o mare rugăminte: domnule președinte Florin Cîtu, mergeți cât mai rar pe la Cotroceni, că altfel nu prindeți primăvara ca președinte PNL! Seară făină, român drag, oriunde te-ai afla“.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.