Prim-vicepresedintele PNL, Lucian Bode, a anuntat vineri seara ca PNL si PSD au batut deja palma pe modiul in care se vor imparti ministerele, astfel incata daca PNL are premierul si PSD va solicita Finantele, nu se mai poate face nimic, scrie Aktual24.ro. El are si o solutie fata de pretentia UDMR de a pastra Ministerul Dezvoltarii: ruperea ministerului in doua.

„Noi am spus in campanie ‘Dezvoltam Romania’. Fostul presedinte a negociat de am ajuns sa dezvoltam Romania cu Ministerul Mediului. Nu mai vrem sa repetam greselile.

(…) Am agreat ca partidul care da primul-ministru, celalalt partid alege unul dintre celelalte ministere avizatoare: Finante si Justitie. Dac noi am luat primul-ministru, evident ca PSD va alege intre Finante si Justitie. Noi vom avea apoi secretarul general al guvernului.

Sunt doua ministere de forta, MApN si Interne. Lucrurile sunt clare, unul merge la PSD, altul la PNL.

Apoi sunt ministerele de dezvoltare: Dezvoltari, Transporturi, Fonduri europene. E clar ca PNL isi doreste sa obtina maxim din aceste negocieri. Cand ne gandim la Ministerul Dezvoltarii ne gandim ca avem 1.200 de oprimari care asteapta de la PNL sa isi poata implementa programele in fata alegatorilor”, a declarat Bode la Antena 3.

Intrebat despre anuntul UDMR, care a precizat ca rupe coalitia daca pierde Ministerul Dezvoltarii, Bode a venit cu solutia: ruperea in doua a ministerului. 

„Sigur ca aici vorbim de o negociere. Noi spunem ca presedintele Romaniei numeste primul ministru, asadar primul ministru este propunerea noastra, a celor de la PNL. Atunci daca PSD va solicita Finantele, noi putem spune ca raportat la vechea guvernare am pierdut Ministerul Finantelor. PSD teoretic renunta la functia de prim-ministru si atunci UDMR poate veni intr-o negociere sa spuna noi vrem 3 ministere, fix aceleasi 3 ministere? Eu cred ca fiecare trebuie sa analizeze ce castiga si ce pierde si sa isi relaxeze pretentiile

Sigur ca pot fi splitate (rupte) aceste ministere, o parte din structurile din Ministerul Dezvoltarii, Mediului, sa fie transferate catre un alt minister. Sunt solutii, sa fim rationali. (…) Este obligatoriu ca UDMR sa fie in guvernare”, a precizat Bode.

Presedintele PNL Florin Citu a declarat, vineri, ca el personal tine foarte mult ca PNL sa preia Ministerul Finantelor Publice.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.