Proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, a fost respins miercuri, în Camera Deputaţilor, cu peste 300 voturi. Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a aplaudat decizia şi a descris proiectul ca fiind toxic şi o ameninţare la stabilitatea instituţiilor statului la fel de mare ca odioasa OUG 13, scrie Epochtimes-romania.com.

“Am votat de fapt împotriva flagelului care ne macină de zeci de ani şi din cauza căruia România nu se poate dezvolta aşa cum merită, am votat împotriva Corupţiei! Îmi menţin părerea deja exprimată încă din 3 aprilie, când am demascat public conţinutul acestei propuneri legislative, că este un proiect aberant, indiferent ce interese am deranjat sau voi continua să deranjez prin acest lucru”, a precizat Birchall pe pagina sa de Facebook.

De altfel, fostul ministru a subliniat că astfel de proiecte nu mai trebuie să ajungă în Parlament, adăugând că, în cazul în care vor mai fi, le va face cunoscute din timp opiniei publice şi va vota împotriva lor.

“Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, infracţiuni contra libertăţii persoanei, falsuri în înscrisuri, infracţiuni electorale, constituirea unui grup infracţional organizat, infracţiuni contra sănătăţii publice, inclusiv cele nou introduse în Codul penal pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, sunt doar câteva exemple… În tabelul detaliat [ataşat la finalul articolului – n.r.] se poate vedea clar aberaţia şi monstruozitatea acestei propuneri legislative, dacă s-ar fi aplicat! Un OUG 13, ascuns şi mai grav, care, prin votul de astăzi a fost eliminat!”, a explicat Ana Birchall.

De asemenea, fostul ministru şi-a exprimat speranţa că iniţiatoarea proiectului şi-a dat seama că o astfel de “cianură legislativă”, introdusă strategic în apropierea Crăciunului din 2019, ar fi poluat grav actul de justiţie din România şi ar fi fost o pată groaznică pe obrazul României, al Parlamentului, subminând domnia legii şi respectul faţă de lege.

“Igiena legilor e la fel de importantă ca igiena noastră personală! Să nu uităm că iniţiatoarea a solicitat şi adoptarea acestui proiect legislativ în procedură de urgenţă! Urgenţă pentru infractori şi cei certaţi cu legea, nu? Proiectul de lege a fost RESPINS!”, a conchis Birchall.

evomag.ro

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here