USR acuză PSD și PNL că „destabilizează CNA într-o bătălie pentru funcții și putere”, scrie G4Media.ro, care citează comunicatul transmis miercuri de Uniunea Salvați România.

„Asistăm la nouă bătălie pe funcții între PSD și PNL. De data aceasta la Consiliul Național al Audiovizualului. Cele două vechi partide aflate în coaliție se întrec în modificări la Lege audiovizualului ca să își poată impune puterea în cadrul CNA. Rezultatul acestei bătălii este destabilizarea totală a instituției”, transmite USR în comunicatul citat.

„În Camera Deputaților, PSD, care impune președintele CNA de 18 ani, a introdus o modificare în beneficiul direct al fostei președinte al CNA, Monica Gubernat, demisă de Parlament în urmă cu doar câteva luni. Modificarea permite ca aceeași persoană să poată avea mai multe mandate de președinte. În Senat a venit rândul PNL să facă modificări surpriză. În Comisia de Cultură, PNL a propus ca toți membrii CNA să fie demiși din funcție dacă raportul anual de activitate al instituției este respins de către Parlament. Până în prezent, doar președintele era demis dacă raportul era respins”, se mai arată în comunicatul USR.

“Cu alte cuvinte, anual se va decima întregul Consiliu Național al Audiovizualului, dacă o coaliție de guvernare vrea. Nu numai președintele, ca până acum. Practic, avem de a face cu o resurecție. Pentru că ei pot”, spune senatorul USR Remus Negoi, membru în Comisia de Cultură.

Ședința Comisiei de cultură din Senat în care se va dezbate această modificare a început în această dimineață la ora 9:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.