Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seară (19.04.2020), la Digi24, că scenariul renunţării purtării obligatorii a măştii în spaţiile publice închise şi deschise ar putea fi luat în considerare doar atunci când se ajunge la o rată de vaccinare a românilor de 70%.

“Ca să putem să deschidem, să revenim la normalitate, să ştim cum vor putea merge, de exemplu, oamenii la un concert, cum vom putea merge pe litoral, în excursii, cum vom putea merge la restaurante, să facem un pas înainte. După aceea vom mai avea două luni, mai vaccinăm până la 60-70 la sută şi apoi putem să vorbim de etapa de după 70 la sută, când putem vorbi, poate, şi de renunţarea la mască în spaţiul public. Acestea sunt lucrurile pe care le vedem, dacă ne vaccinăm”, a precizat premierul.

În data de 09.04.2021, Cîțu anunța într-o postare pe Facebook că obiectivul guvernului este de a vaccina zece milioane de persoane până la 1 august, precizând că, dacă se atinge acest prag, se poate lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

Postarea integrală a premierului pe Facebook:

Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Pentru asta avem două ține:

– până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

– până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare.

Iată că, în doar câteva zile, premierul a reușit ”performanța” de a arunca în spațiul public informații contradictorii.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.600 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here