E rumoare mare în PSD. Din cele aproximativ 12 locuri eligibile de pe lista de europarlamentare, Dragnea i-a promis 3 lui Dan Voiculescu. Pe Rovana Plumb o impune tot el, așa că mai rămân maxim 8 locuri de împărțit baronilor care-i asigură acum liniștea în partid. Însă actualele sondaje și o prezență crescută la vot generată de anunțatul Referendum inițiat de către Iohannis, ar reduce numărul de locuri eligibile pentru PSD la 9 sau 10.

Informația a fost scursă de Victor Ciutacu pe Facebook. Ceea ce ar însemna că Dragnea apucase să-i promită ceva și lui Ghiță! „Hai că deja mă plictisește mimarea asta ipocrită a consultărilor pe tema candidaturilor la europarlamentare. Dacă nu se răzgândește comandantul suprem de spaima cuțitului, trei nume extra PSD intră pe lista de candidați, toate pe filiera înțelegerii Dragnea-Voiculescu: Carmen Avram, Chris Terheș, Maria Grapini.”, a scris Ciutacu pe Facebook.

Carmen Avram este soția lui Adrian Ursu, considerat mâna dreaptă a lui Voiculescu în Antena 3. Maria Grapini este Maria Grapini. Cine este Chris Terheș?

Sefa Inaltei Curti, judecatoarea Cristina Tarcea, a ajuns sa fie verificata de Inspectia Judiciara, dupa ce impotriva ei a fost facuta o sesizare de catre pastorul Chris Terhes, presedintele Coalitiei romanilor din SUA.

Sesizarea a fost facuta in contextul in care Colegiul de Conducere al Inaltei Curti a decis sa nu modifice anul acesta componenta Completelor de 5 judecatori. Asta se intampla imediat dupa ce au intrat in vigoare modificarile aduse Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara.

Despre ce este vorba

Inalta Curte a explicat ca aceste complete de judecata sunt constituite „la inceputul fiecarui an” si, in absenta unei norme tranzitorii, devin aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Initiativa lui Terhes de a sesiza Inspectia Judiciara a venit in acelasi timp cu declaratiile acide facute de liderul PSD, Liviu Dragnea. Politicianul a criticat dur decizia Colegiului de Conducere al Inaltei Curti.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca un cetatean roman care locuieste la Washington DC a sesizat Inspectia Judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a oferit mai multe date despre ONG-ul Coalitia romanilor din SUA – Romanian Community Coalition.

Potrivit sesizarii transmise la IJ si CSM, Romanian Community Coalition a fost infiintata si inregistrata in statul California pe data de 19 martie 2014.

La data la care a facut sesizarea la Inspectia Judiciara, ONG-ul era suspendat. Motivul: nu a trimis din martie 2016 rapoartele bianuale, potrivit procedurilor californiene.

„Organizatia a fost suspendata in noiembrie 2017 si nu si-a recapatat statutul legal decat la sfarsitul lunii august 2018, dupa o serie de semnalari din presa”, se precizeaza in documentele transmise la CSM si IJ.

Conform legilor statului California, o organizatie al carui statut este suspendat nu are dreptul legal de a-si folosi numele in public sau de a intreprinde alte activitati, se arata in actul citat.

Cati membri sunt in organizatie

In plus, desi Terhes sustine ca ONG-ul condus de el este „cea mai larga organizatie romaneasca din SUA”, in realitate, aceasta a fost inregistrata ca neavand niciun membru, potrivit portalului californian al ONG-urilor. (Sursa: Comisarul.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe FACEBOOK sau TWITTER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.