USR a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în privinţa atacului la democraţie prin ordonanţe pus la cale de Guvernul PSD-ALDE. Guvernul a decis ieri să schimbe din nou legile justiţiei, care abia ce fuseseră schimbate. A ales din nou calea ordonanţei de urgenţă, pentru a garanta că şefii de Parchete vor fi aleşi pe gustul PSD şi ALDE.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

evomag.ro
Loading ... Loading ...

De asemenea, Secţia specială pentru investigarea magistraţilor (înfiinţată recent în Parchetul General pentru procurori-marionetă gen Adina Florea sau judecători legaţi de clanuri penale, gen şefa CSM, Lia Savonea) devine stat în stat şi poate continua cu atacuri directe împotriva magistraţilor indepedenţi (vezi cazul Kovesi) la comanda inculpaţilor sau infractorilor (Ghiţă, Dragnea, Tăriceanu). De aceea, USR vede necesară acţiunea în faţa justiţiei UE:

CJUE poate să constate dacă prin acest OUG se încalcă sau nu tratatele Uniunii Europene și în caz pozitiv, dacă va constanta o asemenea încălcare, într-o a doua etapă se va putea ajunge la  sancțiuni împotriva celor care au adoptat aceste reglementări nefaste. Ne aflăm în fața unui sabotaj foarte clar la adresa activității Ministerului Public, și la adresa statului de drept, iar într-o asemenea situație se impun măsurile ferme. Este al treilea OUG care modifică legile justiției, au slăbit sistemul judiciar din toate încheieturile”, a declarat azi deputatul USR Stelian Ion.

“OUG-ul lui Tudorel este un dezastru pentru justiția din România, mai ales că nu se justifică nicio urgență, alta decât cea a infractorilor Dragnea și Tăriceanu. De aceea, în fața acestui atac furibund la adresa justiției din România, îi solicităm în mod ferm președintelui Klaus Iohannis să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern pentru că Tudorel Toader a încălcat prerogativele Parlamentului. OUG-ul adoptat decide dincolo de ceea ce a fost adoptat de către Parlament anul trecut. Se încalcă Constituția”, a declarat deputatul USR Stelian Ion. (Sursa: Ziaristii.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

PSD-istul Pleşoianu a sărit la bătaie împotriva unui deputat USR care atacase Antena 3 – dacnews.net

Reacție extrem de dură a Comisiei Europene față de OUG-ul dat de Toader la ordinul lui Dragnea

DIICOT face front comun cu Augustin Lazăr și procurorii din CSM împotriva ordonațelor lui Dragnea

Cine sunt VINOVAȚII care susţin acest act terorist la adresa democraţiei româneşti – dacnews.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here