Fostul premier Theodor Stolojan cataloghează drept „anomalii” unele sporuri pe care le primesc angajaţii din sistemul public, arătând că există sporuri care trebuiau tăiate astăzi şi sporuri care trebuie „gândite”.

Stolojan susţine că le-a transmis colegilor săi din PNL că sporuri precum cel de confidenţialitate, unde beneficiarii asta trebuie să facă, să-şi „ţină gura”, sau de doctorat, ar trebui eliminate „fără prea multă gândire”.

Acesta a precizat că, pe de altă parte, există „sporuri care trebuie gândite”, cum ar fi sporul de condiţii vătămătoare. El a dat exemplul sporului de tunel de care beneficiază majoritatea salariaţilor din Metrorex, deşi doar unii dintre aceşti beneficiari lucrează în tunel.

Fostul prim ministru crede că nicio formaţiune aflată la guvernare nu va mai proceda la tăieri din salariile bugetarilor sau din pensii.

„Niciun partid politic în România nu va mai tăia salarii şi pensii după experienţa Partidului Democrat Liberal. Ar trebui să fii aşa, într-o situaţie cu totul catastrofală ca să faci aşa ceva. A învăţat lecţia, cred, fiecare partid şi nu va mai face nimeni aşa ceva”, a adăugat Theodor Stolojan.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.