Florin Citu a spus că persoanele care ocupa posturi de conducere in administratia publica ar urma sa fie evaluate la trei ani si sa poata detina cel mult doua mandate, scrie Ziare.com.

„Voi propune coalitiei, luni, ca posturile de conducere sa fie cu mandat in administratia publica, cu evaluare la trei ani, sa ai maxim doua mandate, dupa care trebuie sa te misti in cadrul administratiei. Asta inseamna un corp de functionari publici asa cum se face in toate tarile dezvoltate si cum noi inca nu avem”, a aratat premierul, intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria.

El a subliniat ca prin noua lege a salarizarii presedintele tarii va avea cel mai mare salariu din sectorul bugetar, iar veniturile vor fi acordate in baza performantei.

„Obiectivul meu nu este acela de a elimina ceva, este acela de a reaseza modul in care veniturile sunt alocate in sectorul public. Dorim sa facem aceasta legatura directa intre performanta si venituri. In acelasi timp avem si cateva alte principii. Unul care a fost enuntat de foarte multe ori in spatiul public, era vorba de salariul presedintelui – sa fie cel mai mare in sectorul bugetar. De aici au fost tot felul de exceptii date. Vrem sa corectam aceste exceptii. Noua lege a salarizarii unitare vrea sa faca aceasta modernizare”, a spus premierul.

Citu a precizat ca are sustinerea PNL pentru implementarea reformelor.

„Cu siguranta, PNL este un partid care isi doreste reforma si veti vedea ca vom face reforma impreuna, alaturi de PNL. Ati vazut liderii PNL care sustin reforma si in spatiul public, exact in directia pe care am enuntat-o. Noi avem un program de guvernare, acolo sunt enuntate clar principiile pe care vrem sa le punem la baza acestei societati, pe care o cladim acum si imi este clar ca am sustinerea PNL”, a afirmat el.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here