Ies la iveală noi culise șocante despre felul în care au decurs joi negocierile pe ministere dintre PSD și PNL, delegații liberali ajungând, efectiv, să se milogească de parteneri să le lase și lor măcar un minister important pe zona de coordonare a investițiilor. În PNL există în acest moment temeri majore că partidul va rămâne, până la urmă, doar cu portofoliile pe care le vrea Iohannis, fiind nevoit să cedeze la schimb cu acestea ministerele cu adevărat importante pentru aparatul de partid, scrie Ziaristii.com.

Șeful statului vrea neapărat postul de premier, pe care PNL l-a și revendicat. În schimb, PSD a cerut Secretariatul General al Guvernului (cancelaria premierului) și Finanțele. Iohannis mai vrea obligatoriu și Justiția, unde urmărește să-și pună omul său, ca să controleze acest domeniu. La schimb PSD a cerut Transporturile. Deja se stabilise că un alt minister-cheie, cel al Dezvoltării, merge la UDMR.

În acest context, delegații liberali au descoperit că SGG-ul, Finanțele, Transporturile și Dezvoltarea, portofoliile-cheie care controlează și direcționează toți banii de investiții în România, sunt la PSD și UDMR!

PSD-iștii le-au râs în nas liberalilor și le-au spus că, dacă nu le convine, pot face schimb: primesc SGG-ul, Finanțele și Transporturile dacă le cedează premierul

A fost momentul în care s-a trecut de la negocieri la rugăminți. Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, i s-a adresat lui Ciolacu, conform News.ro: „Marcel, dă-ne măcar un minister, oricare!“.

Implorările au continuat, dezvăluie G4Media.ro, Rareș Bogdan explicându-se: „Marcel, oameni buni, eu și colegii mei nu putem să mergem în partid fără măcar unul dintre cele 3 ministere de investiții, Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare!“.

Potrivit acelorași surse, Ciolacu i-ar fi râs în nas fostului realizator de la Realitatea TV: Ceartă-te tu cu UDMR, nu noi!, aluzie la faptul că Ministerul Dezvoltării revine partidului maghiar, conform algoritmului convenit.

PSD-iștii i-au luat tare pe liberali, știind că aceștia nu pot renunța la lista lui Iohannis. Le-au spus că, dacă sunt nemulțumiți de împărțeală și vor ei Finanțele, Transporturile și SGG-ul, atunci să renunțe la funcția de prim-ministru. Bineînțeles că acest lucru n-a intrat în discuție, deoarece delegația PNL a venit la negocieri cu mandat de la Iohannis să obțină premierul și Justiția.

Negocierile întrerupte joi seara s-au reluat vineri.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.