Premierul Ludovic Orban nu este de acord ca militarii să fie exceptați de la impozitarea pensiilor speciale, precizând că o astfel de măsură ar fi neconstituțională, scrie Spotmedia.ro.

Cum se adoptă o lege care atinge pensiile mari ale unor oameni care au lucrat mai ales în sistemul public, se atacă la CCR, iar CCR se execută și declară neconstituțională legea”, a declarat Ludovic Orban, la Brașov, întrebat dacă va excepta pensiile militare de la impozitare.

Premierul a acuzat PSD că a introdus pensiile speciale și că astfel s-a ajuns la ”pensii uriașe, care n-au legătură cu bunul simț”.

”Preocuparea noastră e clară: principiul care trebuie să stea la bază sistemului este principiul contributivității pentru Pilonul I, dar și pentru Piloanele II și III. Sistemele speciale au fost introduse de PSD.

Și au permis multe abuzuri și au permis unora să exploateze la maxim legea și să aibă pensii uriașe, care n-au legătură cu bunul simț.

În ceea ce ne privește, după alegeri, dreptatea pentru oamenii care au ieșit sau care vor ieși, care să aibă garanția că vor beneficia de cât au contribuit, e o prioritate pentru noi”, a mai spus Ludovic Orban.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here