Senatoarea USR Florina Presada anunta ca majoritatea PSD-UDMR din Senat a votat, marti, o lege prin care se instituie o noua pensie speciala, pensia de urmas pentru grefieri. Grefierii beneficiaza deja de pensii speciale, scrie Aktual24.ro.

In 2015, PSD a introdus pensii speciale pentru grefieri. Cinci ani mai tarziu, pe 19 mai 2020, grefierii au parte de un nou favor multumita PSD, pensia de urmas.

„Stiati de pensia de urmas pentru grefieri? Dar de cea profesionala sau de invaliditate, tot pentru grefieri? De pensia de serviciu a acestora ati mai auzit – e una dintre pensiile speciale despre care tot vorbim si pe care vrem sa le eliminam. Toate sunt pensii mai… speciale, promovate de PSD.

Grefierii, ca personal auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, beneficiaza de o PENSIE de serviciu – sau pensie SPECIALA. Introdusa in 2015 de PSD.

Dar un proiect PSD care a trecut azi de Senat a introdus pentru grefieri o pensie de urmas pentru copiii celor care nu ajung sa incaseze pensia speciala dar si o pensie de invaliditate, ceva mai speciala.

Sa recapitulam. Daca esti grefier, conform acestui proiect legislativ, beneficiezi de:

– pensie de serviciu de 80% din media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare,
– pensie de urmas pentru copii de 75% din indemnizatia neta avuta in ultima luna de activitate inainte de deces,
– pensie de boala profesionala si de invaliditate de 80% din pensia de serviciu (sau pensia speciala).

Normal ca am depus amendamente pentru eliminarea acestor pensii, normal ca amendamentele mele nu au trecut. In Comisia de Munca, PSD si UDMR au hotarat sa se abtina!

Legea a trecut de plenul Senatului, mai are nevoie si de votul Camerei Deputatilor, camera decizionala. Vom face tot ce tine de noi pentru eliminarea acestor pensii speciale, mai vechi sau mai noi, asa cum am promis”, a anuntat Presada pe Facebook.

Curtea Constitutionala a respins, recent, legea de anulare a pensiilor speciale. Sesizarea a fost depusa de Avocatul Poporului si de ICCJ.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

2 COMENTARII

  1. Rușine!!! Poporul moare de foame. În 2 luni de pandemie s_a dat șomaj tehnic de 500 lei. În doua luni. Cum poate trăi un om cu 500 lei două luni de zile? Rușine sa le fie!! Asta e tara în care trăim.

  2. Desigur sa constituit un precedent , urmează pensii de urmaş pentru toți „specialii” că este de unde …. Un parazit işi consumă gazda pana o suprimă dacă nu se aplică tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here