Consilierul de stat Alin Ignat, angajat la cancelaria premierului Citu, sustine ca documentul prezentat de reprezentantii USRPLUS prin care se dovedeste ca exista deja un grup de lucru la Ministerul Sanatatii privind raportarea deceselor Covid este o „enormitate juridica”. Ignat este finul deputatului PNL Florin Roman, iar in trecut a cantat pe la terasele de pe litoral, scrie Aktual24.ro.

„Nu stiu cine il consiliaza pe domnul Iolu, dar ii ofer un sfat pro bono: inainte de a posta o enormitate, e indicat sa consulte legislatia, mai exact, codul administrativ.

Pentru a-l scuti de efortul cautarii, lamuresc aici: ministrul emite ordine sau instructiuni, iar secretarul de stat, aceleasi acte cu caracter normativ sau individual, daca ministrul ii deleaga aceasta atributie.
Adevarul:

Documentul prezentat de domnia sa are valoarea juridica a unui grup de whatsapp. Poate la asta s-a referit si fostul ministru, cand afirma ca a constituit un grup. S-a blocat, si de aceasta data, in online”, a sustinut Ignat pe Facebook.

Ignat a ajuns sa faca parte din Guvern cu ajutorul deputatului PNL Florin Roman, unul dintre liderii PNL care au cerut cel mai inversunat demiterea lui Vlad Voiculescu. 

Initial, Ignat a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, dupa care, odata cu instalarea lui Florin Citu ca premier, el a devenit consilier de stat la cancelaria premierului.

Albaiulianul Alin Ignat, fost secretar de stat in ministerul Muncii a anuntat marti seara, intr-o postare pe Facebook, ca a devenit consilier de stat, la Cancelaria primului ministru.

”Incepand de astazi, ma alatur echipei prim-ministrului Florin Citu, in calitate de Consilier de Stat, in cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Dupa un an complicat pentru Romania, in care m-am dedicat total activitatii din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, in Guvernul Ludovic Orban, preiau, astazi, noua misiune, asa cum ma stiti: implicat si determinat, cu seriozitate si profesionalism, cu acelasi singur obiectiv: realizarile pentru oameni. Raman la treaba.

Ii multumesc pentru incredere premierului Florin Citu. Continui #lamunca, in Guvernul Romaniei.

Avem treaba de facut. Suntem aici. Va fi bine!”, scria Ignat pe Facebook in luna februarie.

Inainte de a intra in guvern, Ignat a fost sef al restaurantului Gavroche din Alba Iulia, dupa cum rezulta dintr-o plangere penala, iar mai inainte a cantat pe terasele din Mamaia si Neptun.

Valeriu Nicolae a prezentat anul trecut detalii despre ascensiunea lui Ignat.

„Alin Ignat nu are CV, desi este ditamai Secretarul de Stat la Ministerul Muncii. Pe facebook, omul scrie ca a studiat la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale. A ‘studiat’, la politicieni, nu inseamna automat ca are si diploma, nu de alta dar este si cazul doamnei vice prim-ministru, Turcan.

Si mai interesant este ca, in 2009, intr-un interviu din Adevarul, domnul Ignat declara: ‘Acum sunt in anul III la facultatea de drept de la Universitatea Babes–Bolyai din Cluj-Napoca. Vreau sa termin facultatea si intentionez sa merg spre magistratura, chiar daca va fi foarte greu.’ Probabil e amnezic sau nu face distinctia dintre Cluj-Napoca si Alba Iulia, lucru care il face perfect pentru o cariera de cantaret, om de afaceri catastrofal (numele lui apare in cateva firme toate cam praf) si consilier local PNL.

Probabil tot amnezia este de vina si la ultimele doua declaratii de avere, caci din ele reiese ca omul a economisit mai mult decat a castigat caci asa este cu liberalismul asta smecher.

Mama domnului Ignat este si ea o mare PNL-ista cu un CV de poveste. In 2013, din senin, profesoara, inspectoare si directoare de scoala de la Alba, ajunge consilierul personal al ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura de la PNL. Baietul ajunge si el vicepresedinte la PNL Alba, caci are liberalismul in gene.

In 2019, Alinus se casatoreste cu fiica vicepresedintelui consiliului judetean Alba si devine finul lui Florin Roman, seful PNL-ului din Camera Deputatilor, un alt liberal autentic care a trait din sinecuri si consilii de administratie mai toata viata lui. Firesc, asta aduce si o functie de secretar de stat la Ministerul Muncii, probabil cadou de nunta, caci baiatul a cantat dar s-a si casatorit bine.

Sotia lucreaza tot la stat, iar mama devine dupa nunta inspector general adjunct, ca doar e plina viata de coincidente la liberalii meritocrati de la Alba. Baietul lui mama, cantaret, afacerist, cu cuscrul mare sef liberal de Alba, numit secretar de stat la Ministerul Muncii, pe o logica perfecta de lautarism liberal, va fi, impreuna cu nasul Roman, prezent in Parlamentul Romaniei pe listele liberalilor. Romania educata, tati!”, scria Valeriu Nicolae.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.500 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here