Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut miercuri, inainte de sedinta BPN al PNL ca sustinatorii lui Florin Citu sunt de vina ca partidul a cazut in sondajele de opinie sub 20%, scrie Aktual24.ro.

”Eu sunt presedintele PNL si nu am cum sa nu-mi exprim ingrijorarea legata de faptul ca, dupa anuntarea candidaturii si a modului in care au dus campania, in special sustinatorii lui Florin Citu, PNL a intrat pe trend descendent si astazi am coborat sub 20% in sondajele de opinie. Este un semnal de alarma si un indemn pentru toti aceia care ataca presedintele PNL de dimineata pana seara numai pentru faptul ca este candidat la functia de presedinte al PNL. Eu le cer sa se potoleasca, sa inceteze cu toate atacurile”, le-a spus Ludovic Orban jurnalistilor.

Biroul Politic National al PNL se va intruni miercuri in sedinta pentru validarea lui Dan Vilceanu ca propunere pentru functia de ministru al Finantelor.

Anuntul a fost facut de premierul Florin Citu marti seara, la finalul unei intalniri pe care a avut-o la Vila Lac cu mai multi lideri liberali care il sustin la candidatura pentru sefia PNL.

„A fost o intalnire foarte buna, intr-un moment important pentru PNL. Maine, pentru ca suntem responsabili, am convocat un BPN pentru a numi ministrul Finantelor Publice. Trebuie sa ne concentram pe guvernare, urmeaza rectificarea bugetara, alocari de resurse importante in economie, asa cum am obisnuit, eficient. Si, bineinteles, am discutat strategia pentru perioada urmatoare, pentru ca intram in linie dreapta pentru congresul din 25 septembrie. Cam aceasta a fost discutia in aceasta seara si temele dezbatute”, a declarat Citu.

Intrebat despre faptul ca presedintele PNL, Ludovic Orban, reproseaza ca a fost convocata „din scurt” aceasta sedinta a BPN si ca a aflat „dintr-un sms” despre reuniune, premierul a spus: „Va asigur ca toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un sms, a fost si discutia pe care am avut-o cu domnul presedinte, si la telefon si fata in fata, despre acest BPN, nu e chiar din scurt, a fost discutia ieri, BPN este maine, deci cred ca doua zile sunt de ajuns”.

„Maine avem un BPN, convocat de aceasta echipa si maine vom demonstra ca avem majoritatea necesara”, a raspuns Citu, intrebat daca exista majoritatea necesara pentru desfasurarea reuniunii BPN.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here