Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni seara, la Digi 24, că, dacă ar fi în locul preşedintelui Klaus Iohannis, ar convoca referendum în ziua alegerilor europarlamentare, pentru că 26 mai trebuie să fie un moment în care românii să se exprime asupra legitimităţii celor care ne conduc.

”Dacă aş fi, dar nu sunt, în locul dlui Iohannis aş face (referendum – n.r.), da. Alegerile europarlamentare de anul acesta trebuie să fie mai mult decât cei 33 de doamne şi domni pe care îi trimitem în Parlamentul European, trebuie să fie despre legitimitatea de a conduce ţara. În acest moment, dl Dragnea spune: eu am luat 46% în 2016, am dreptul să conduc ţara. Noi, cei de la Pro România, spunem că poate ăia 46% au fost şi pentru Ponta, şi pentru Tudose, hai să vedem. Dacă iei tot 46%, bravo, dar dacă iei 30% sau 25%, nu poţi să conduci o ţară întreagă pe chestia asta. Probabil că dl Iohannis, pe 26 mai ca să sporească prezenţa la vot, nu ştiu, că nu sunt consilierul domniei sale, şi ca să vorbească despre legitimitate… Legitimitatea e în felul următor – întrebarea vreţi fără penali în funcţii publice, hai să definim, că dacă vorbim de penali toţi cei acuzaţi, până la urmă şi dna Kovesi e, că a fost acuzată. Nu, vorbim despre condamnaţi”, a afirmat Ponta.

Fostul premier a spus că el nu înţelege cum o persoană care a fost condamnată nu poate fi ministru, dar poate fi al treilea om în stat.

Eu, personal, nu înţeleg şi fac politică de 20 de ani, nu înţeleg cum o persoană condamnată nu poate să fie ministru, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, ministrul Culturii, dar poate să fie preşedintele Camerei Deputaţilor. Eu nu înţeleg, n-are sens chestia asta. Dacă eu n-o înţeleg, un român obişnuit cu atât mai puţin. Poţi să fii al trelea om în stat în felul ăsta?”, a spus Ponta.

”Nu ştiu ce va face dl Iohannis, dar eu cred că 26 mai trebuie să fie un moment în care românii să se exprime asupra legitimităţii celor care ne conduc”, a mai declarat liderul Pro România.

Preşedintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanşarea unui referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului. (Sursa: News.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe FACEBOOK sau TWITTER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.