Comisia pentru legislatie si cooperare interinstitutionala din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) apreciaza ca nu se impune un aviz al CSM in legatura cu legea privind carantina si izolarea, intrucat nu intra in sfera proiectelor de acte normative pentru care este necesar avizul Consiliului, scrie Aktual24.ro.

”Comisia a apreciat ca nu se impune exprimarea unui aviz de catre CSM, avand in vedere faptul ca, potrivit jurisprudentei CCR proiectul de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic nu intra in sfera proiectelor de acte normative pentru care exista obligatia initiatorilor de a solicita avizul acestei autoritati. In plus, Comisia a retinut ca nu se impune emiterea unui aviz si din perspectiva faptului ca nu a fost transmisa Consiliului forma proiectului de act normativ asupra caruia s-a solicitat avizul, ci doar un un material de lucru in foma tabelara intocmit la nivelul Comisiei juridice a Senatului”, se arata intr-un document al CSM.

De asemenea, acelasi document mentioneaza ca ”s-a exprimat si opinia minoritara in sensul ca ar trebui exprimat de catre Consiliu un aviz negativ cu privire la proiectul de act normativ in discutie”.

Presedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat vineri ca este necesar si un aviz al CSM pe legea privind carnatina si izolarea, dat fiind ca este vorba si despre proceduri judiciare.

Proiectul de lege al Guvernului privind carantina si izolarea a trecut de Camera Deputatilor intr-o forma modificata substantial, iar de sambata au inceput dezbaterile in Comisia juridica a Senatului, care ar urma sa finalizeze joi raportul, pentru ca legea sa fie dezbatuta de plen, intr-o sedinta programata de la ora 12:00, la care este asteptat si premierul Ludovic Orban.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here