Grupurile PNL si USR vor depune un proiect de hotarare in baza caruia primarul general, Gabriela Firea, sa prezinte in Consiliul General un raport detaliat al masurilor adoptate in perioada starii de urgenta, a anuntat consilierul municipal PNL Catalin Deaconescu, care i-a cerut edilului general sa reanalizeze „serios” veniturile, dar si cheltuielile bugetare, scrie Aktual24.ro.

„Ii cerem Gabrielei Firea sa reanalizeze in mod serios resursele pe care le poate strange la bugetul public in acest an si sa orienteze aceste resurse cu precadere catre: infrastructura, investitii publice si combaterea efectelor coronavirusului – investitii in domeniul de sanatate publica. In toata aceasta perioada, doamna Firea a vorbit mult si a facut foarte putin. Tocmai de aceea, in zilele urmatoare, impreuna cu colegii de opozitie de la USR, o sa depunem un proiect de hotarare pentru a-i cere Gabrielei Firea sa vina in fata Consiliului General cu un raport detaliat al masurilor adoptate in toata aceasta perioada de urgenta, iar in fiecare sedinta ordinara a Consiliului General, pe tot parcursul anului 2020, sa ne prezinte un astfel de raport, pentru a vedea care sunt masurile dispuse, care dintre aceste masuri au fost implementate si cat a costat implementarea acestor masuri”, a aratat Deaconescu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PNL Bucuresti, citat de Agerpres.

Deaconescu a adaugat ca PNL si USR initiaza un astfel de proiect de hotarare, deoarece Primaria Capitalei este „campioana absoluta la lipsa de transparenta in activitatea proprie”.

„La Bucuresti am avut parte, in aceasta perioada, de o rectificare – sa ii spunem, folosind un cuvant usor – cel putin fantezista. Pentru ca niciun om serios din orasul acesta nu isi poate inchipui ca, daca anul trecut, intr-un an de pace din punct de vedere economic, Bucurestiul a reusit sa adune ca si venituri la bugetul sau in jur de patru miliarde de lei, anul acesta va reusi sa dubleze aproape aceasta suma si sa adune sapte miliarde de lei. Aceasta este rectificarea pe care ne-a propus-o doamna Firea la sfarsitul lunii aprilie. Mai mult decat atat: in loc sa urmeze exemplul altor orase si sa accelereze la maximum investitiile in infrastructura publica, doamna Firea a taiat aproape 50% din fondurile cu aceasta destinatie, oprind sau limitand lucrari la infrastructura rutiera”, a spus el.

Liderul grupului PNL din Consiliul General, Stelian Bujduveanu, a afirmat ca nu a fost achitata datoria catre ELCEN, in timp ce au fost adoptate proiecte precum testarea a 11.000 de bucuresteni sau alocarea a 3,5 milioane de lei pentru o platforma de carti online.

„Pana astazi, datoria catre ELCEN a Termoenergetica nu a fost platita: peste 300 de milioane de lei. Intrebarea este daca vrea sa duca acea companie in faliment, asa cum a dus si RADET. Ultima intalnire a Consiliului General a avut loc pe 31 mai, cand primarul propunea – si votau consilierii din arcul puterii – un proiect populist: Primaria Capitalei sa deconteze testele a peste 11.000 de locuitori. Din pacate, nu e un proiect de sanatate publica, ci un nou gest de PR. Vor fi testati de-a valma primii inscrisi. Prin urmare, specialistii nu vor putea trage nicio concluzie cu privire la raspandirea pandemiei. Tot in acea sedinta, a Consiliului General, Primaria facea cadou nu mai putin de 3,5 milioane de lei unei asociatii culturale pentru platforma de carti, in conditiile in care Bookster a oferit acces complet gratuit la toate cartile pe care le detine inca din 25 martie. In toata aceasta perioada, primarul general a refuzat sa puna pe ordinea de zi validarea mandatului unui nou consilier general PNL”, a spus Bujduveanu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.