În 2015 s-a făcut o inventariere a lăcașelor de cult din România. Biserica Ortodoxă Română are, din cele 27.348 lăcașe, un procent de aproximativ 60%. Asta însemnă un număr de 16.400 de biserici.

Conform acordului dintre BOR și MAI, acord care nu are nicio bază legală, în noaptea de Înviere, fiecare biserică are dreptul de a împărți ”lumină” prin intermediul preoților și voluntarilor, însă nu mai mult de 5 voluntari/ biserică.

Cu alte cuvinte, șase persoane de la fiecare lăcaș de cult se vor plimba libere prin sate și orașe și vor intra în contact cu sute de mii de persoane, iar un simplu calcul ne arată că numărul voluntarilor se ridică la aproximativ 100.000.

Prin urmare, avem 100.000 de preoți și voluntari a căror stare de sănantate este incertă. Nimeni din conducerea țării nu a pomenit nimic de vreo măsură de precauție în acest sens. Rămâne să descoperim pe pielea noastră dacă printre ei vor exista și persoane infectate cu coronavirus.

De cealaltă parte, nimeni nu le poate garanta voluntarilor că în ”misiunea” lor nu vor întâlni persoane infectate cu COVID-19 care sunt asimptomatice.

Și atunci, de ce instită PNL ca aproximativ o sută de mii de persoane să intre în contact cu alte câteva sute de mii? Atât președintele Iohannis, cât și medicii, ne spun același lucru: acest acord ne expune riscului îmbolnăvirii. De ce PNL nu ține cont de sfatul medicilor și de îndemnul lui Iohannis?

Și pentru că acest acord nu are nicio bază legală, înseamnă că vom asista la zădărnicirea combaterii bolilor. În cazul acesta, cine va fi tras la răspundere?

Ba mai mult decât atât, PNL, prin acest acord, ridică mingea la fileu pesediștilor care tocmai ce au anunțat că se pregătesc pentru dărmarea guvernului Orban și pentru demiterea președintelui Iohannis.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

3 COMENTARII

  1. De ce? Răspunsul e simplu: pentru că se ține seama de bigotismul ortodox al majorității românilor, convinși că dacă iau lumină de Paști nu se pot îmbolnăvi, nici nu pot îmbolnâvi pe altcineva, pentru că îi apără Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.