Sociologul Mariua Pieleanu a anunțat, joi seara, la România TV că USR și PLUS, partidul înființat de Dacian Ciolos, au împreună 21% în sondajele de opinie, fiind în creștere. USR și PLUS intenționează să meargă pe o lista comună la alegerile europarlamentare.

Pieleanu a anunțat că USR și PLUS au șanse foarte mari să depășească PNL în următoarele trei luni. El a declarat că PNL are acum 22% în sondajele de opinie.

Pieleanu a mai spus că PSD este cotat cu 33%, în timp ce ALDE are 10%.

Dacian Ciolos a declarat într-un interviu că „deocamdata” nu se pune problema unei fuziuni între Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) și USR, însă există „o mare probabilitate” ca cele două să meargă pe liste comune la europarlamentare.

Într-un interviu pentru Adevărul, Dacian Ciolos a susținut, cu privire la viitoarele alegeri europarlamentare, că partidul PLUS se află în discuții „avansate” cu USR și că o eventuală decizie va fi luată spre sfârșitul lunii.

Citește și ”UE a votat tăierea banilor pentru ţările care protejează corupții sau pun în pericol statul de drept

„Suntem în discuții avansate cu USR. După Convenția Națională vom pune pe masă concluziile acestor discuții. USR are tot pe 26 (ianuarie, n.r.) un Consiliu Politic. Putem ajunge la o alianță electorală care să ducă la liste comune, dar poate fi și o înțelegere pe liste separate. Există o mare probabilitate să mergem pe liste comune. Obiectivul nostru este să arătăm că în Opoziție există o alternativă reală, cu oameni noi în politică, care au demonstrat că pot să construiască o viziune în care românii să aibă incredere”, a ținut să precizeze fostul premier.

De asemenea, acesta a precizat că cele două partide își propun să colaboreze „foarte strans”, pentru că românii au nevoie să îi vadă împreună.

Întrebat despre propria candidatură pentru Parlamentul European, Dacian Ciolos a declarat că nu „paraseste” politica internă și că este dispus să participe la aproape toate alegerile care se vor organiza în următorii doi ani. „Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranță voi fi pe lista la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidențiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei”, a mai spus Ciolos. (Sursa: Aktual24.ro)

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.