Deputatul PNL Gigel Ştirbu a declarat miercuri, la Profit TV, că se gândeşte foarte serios să voteze o iniţiativă legislativă aflată în Camera Deputaţilor care prevede că un parlamentar poate fi validat doar dacă are un aviz din partea unui medic psihiatru. Liberalul a făcut remarcile în contextul scandalului iscat de senatoarea Diana Şoşoacă în cabinetul său de avocatură şi care a implicat o echipă de jurnalişti italieni, scrie Epochtimes-romania.com.

“Eu cred că a provocat acest scandal pentru că se hrăneşte din astfel de episoade. Am avut o discuţie cu mai mulţi colegi ai mei, mă gândesc foarte serios să votez o iniţiativă legislativă, care se află în Camera Deputaţilor, care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatru. Ştiu că ar fi o chestiune subiectivă, dar nu e prima dată când se comportă de asemenea manieră”, a precizat Ştirbu, citat de News.ro.

Remarcile deputatului vin în contextul în care scandalul iscat în biroul de avocatură al senatoarei Diana Şoşoacă, ce a implicat agenţi de poliţie şi jurnalişti de la postul de televiziune RAI 1, a prins amploare. Incidentul a avut loc în timpul unui interviu pe care jurnaliştii italieni îl luau senatoarei Şoşoacă pe tema pandemiei de SARS-CoV-2.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a depus la Poliţia Română o plângere în care spune că Dumitru-Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, a lovit-o, a muşcat-o de mână şi i-a smuls masca de pe faţă. Goracci, jurnalistă italiană cu o amplă experienţă de corespondent de război, a făcut o plângere penală de 10 pagini pe care a depus-o la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti. Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat pentru ultraj.

La rândul său, jurnalista Delia Marinescu, care a însoţit echipa RAI 1 la interviul cu senatoarea Şoşoacă, a precizat că interviul a luat o întorsătură nedorită în momentul în care Şoşoacă i-a atras atenţia să traducă corect, moment în care Goracci a întrebat dacă a ameninţat-o cumva pe colega sa din România.

Mai mult, UsigRai, sindicatul jurnaliştilor de la RAI, a cerut implicarea guvernului italian şi a Uniunii Europene în cazul jurnaliştilor “sechestraţi şi agresaţi în biroul senatoarei Diana Şoşoacă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.