Baronul PSD Dumitru Buzatu, şeful Consiliului Judeţean Vaslui, s-a plâns, la Realitatea Plus, că se amână intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, scrie Epochtimes-romania.com.

Dumitru Buzatu susţine că pentru aleşii locali – primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene – şi cei care au avut astfel de funcţii în slujba cetăţenilor, ar trebui să fie recunoscute şi acordate indemnizaţii pentu acele perioade.

„Aceia care au avut astfel de funcţie şi în slujba cetăţenilor trebuie să… Pentru că ani la rând salariile lor au rămas la un nivel extrem de scăzut, abia după celebrele modificări ale PSD (s-au dat – n.red.). Este vorba de o recunoaştere a importanţei acestei funcţii publice. Am văzut colegi care aveau un număr impresionant de mandate şi au ieşit la pensie cu te miri ce. Aşa încât, pentru aceia care au îndeplinit o funcţie publică rezultată din alegeri, trebuie să îi recunoaştem. După ce ani de zile au fost în sistemul public, măcar la bătrâneţe să se bucure şi ei de un confort”, a declarat Dumitru Buzatu.

În acelaşi timp, şeful PSD Vaslui a susţinut că măsura acordării sau neacordării acestui tip de indemnizaţie aleşilor locali trebuie asumată de clasa politică, în întregime.

„Cred că odată şi odată trebuie să părăsim acest fariseism şi să hotărâm odată: ori le dăm aceste indemnizaţii, ori nu. Pentru că tot timpul există nenumărate presiuni de la centre de interes şi persoane. Şi atunci un guvern, o majoritate parlamentară trebuie să-şi asume acest act normativ, pentru că unele partide şi-au făcut un stindard de luptă… (…), nu-i interesează economia, pun, postează pe Facebook… Nu este vorba de o pensie, ci de o indemnizaţie”, a afirmat Dumitru Buzatu.

1 COMENTARIU

  1. Dar cine te-a obligat să candidezi și să ocupi funcții publice…”în slujba cetățeanului”? Ți-a plăcut la borcanul cu miere și acum vrei și o recompsnsare pt cât ai furat!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.