Liviu Negoita, fost primar al Sectorului 3, il ataca violent pe Nicusor Dan, despre care spune ca este un „avorton” care i-a facut plangeri la DNA. „Sunt convins ca va cistiga Firea”, sustine Negoita, fost membru PDL de frunte. In 2016, el a fost pus sub urmarire penala de DNA, scrie Aktual24.ro.

”Eu nu mai fac politica activa, dar cred ca e momentul sa imi amintesc de lucruri pe care le-am trait ca primar cu acest avorton – si nu ma feresc de cuvinte – de Nicusor Dan. Omul asta a facut institutiei conduse de mine mai multe plingeri la DNA si in alte locuri, care s-au inchis toate din lipsa de probe. Nu a dat macar odata un telefon sa isi ceara scuze, ulterior. Cind vad ca partidul din care totusi fac parte sustine o asemenea ‘solutie’, sigur ca mi se stringe stomacul.

Nu pot sa las sa treaca aceasta campanie fara sa zic doua vorbe in care chiar cred, eu sunt absolut convins ca daca, fereasca Dumnezeu, asta ar ajunge primar al Capitalei, ar fi cea mai mare catastrofa din punct de vedere administrativ din istoria orasului.

Demersurile lui impotriva mea au fost doar calomnii si delatiuni incheiate cu solutii definitive ale instantelor, cum le-a facut si altora, persoane fizice sau juridice, e un ratat politic inventat de cine stie. Si durerea mea e ca partidul meu, PNL, sustine o astfel de solutie, un esec, de fapt, pe care cineva va trebui sa si-l asume, pentru ca nu se poate sa nu faci ceva pentru bucuresteni si sa sustii o astfel de varianta care este inspaimintatoare. Nu e admisibil pentru un partid care se respecta si care pretinde ca ii respecta pe bucuresteni.

Sunt convins ca va cistiga Firea. Daca s-ar retrage din cursa Nicusor Dan, cum se vehiculeaza, daca clacheaza nervos, PNL ar ramine fara candidat si ar vota, probabil, cu Traian Basescu”, a declarat Negoita pentru inpolitics.ro.

Negoita spune ca nu a avut niciodata vreo discutie directa cu Dan, in contextul actiunilor deschise impotriva sa; in egala masura, considera fara dubii ca porecla de ”Plicusor Ban” nu e inventata de cineva doar priceput la jocuri de cuvinte, ci e ancorata in realitate. ”Ma intreb cum primeste el donatii de cite 50.000 de euro, spre exemplu, ca poate ar vrea si altii. Un ipocrit, care va lua bataie fara dubii de la Firea” conchide fostul edil.

In 2016, DNA a anuntat ca fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, arhitectul sef al institutiei, Stefan Dumitrascu, si secretarul Primariei, Marius Mihaita, sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. Cei trei erau vizati intr-un dosar ce vizeaza construirea unui bloc intr-o zona protejata istoric. Ei erau acuzati ca, in perioada 2008-2009, au eliberat 4 autorizatii de construire si certificatele de urbanism aferente acestor autorizatii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudesti, cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here