Avocatul Poporului, Renate Weber, a fost revocata miercuri din functie de catre majoritatea parlamentara. S-au inregistrat 247 voturi „pentru” revocare si 32 voturi „contra”, scrie Aktual24.ro.

Votul a avut loc in timp ce Diana Sosoaca vocifera ca este incalcata Constitutia. Anterior, Alferd Simonis a anuntat ca PSD va ataca la CCR decizia de revocare a Renatei Weber.

UDMR ar urma sa propuna Avocatul Poporului in cazul revocarii lui Renate Weber, dupa ce liderii coalitiei au ajuns la un acord pe aceasta tema.

Conform surselor citate, favorit este Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. 

UDMR a avansat inca de la jumatatea lunii mai, in discutiile din coalitie de guvernare, numele lui Fábián Gyula pentru acest post.

Ludovic Orban, Dan Barna si Kelemen Hunor au dorit o varianta neutra pentru functia de avocat al poporului.

Fábián Gyula este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si preda in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii. El a fost si procuror la Parchetul Curtii de Apel Cluj.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat miercuri ca a fost convocat plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru a se dezbate revocarea lui Renate Weber din functia de avocat al poporului.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICIcri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here