Plenul Parlamentului a respins, marti, raportul de activitate al Consiliului National al Audiovizualului pe anul 2020, scrie Aktual24.ro.

S-au inregistrat 35 voturi ‘pentru’ si 240 ‘contra’.

„Automat, presedintele CNA isi incheie mandatul”, a precizat, dupa vot, presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban.

Comisiile de cultura reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au propus, anterior, respingerea acestui raport, iar Comisiile pentru buget au avizat negativ contul de executie bugetara al CNA pe anul 2020.

Presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Iulian Bulai, a precizat ca respingerea raportului de activitate al CNA de catre plenul Parlamentului duce la „eliberarea din functie” a presedintelui institutiei, Monica Gubernat.

„Urmeaza, in urmatoarele zile, sa primim propuneri din partea CNA pentru un nou presedinte, care va fi validat in Comisiile de cultura si confirmat in plen”, a precizat, pentru Agrepres, Iulian Bulai. 

”Parlamentul a respins astazi raportul de activitate al CNA pe anul 2020, ceea ce echivaleaza cu demiterea din functie a actualului presedinte al Consiliului. Urmeaza ca Parlamentul sa numeasca un nou presedinte pentru restul de mandat, fapt care, alaturi de numirile de noi membri efectuate la sfarsitul lunii aprilie, reprezinta pasi decisivi spre readucerea profesionalismului si corectitudinii in activitatea acestui arbitru al audiovizualului romanesc. Suntem optimisti ca noua conducere a CNA va veghea ca decenta, informarea corecta si respectarea legii sa devina norme in peisajul radioului si televiziunii din Romania”, a transmis, marti, USR PLUS.

Reprezentantii formatiunii au apreciat ca ”CNA isi va recapata impartialitatea, pierduta din nefericire in anii de guvernare PSD, si ca nu va mai permite ca romanii sa cada victime derapajelor jurnalistice si manipularilor orchestrate la comanda politica”.

”USR PLUS a spus raspicat, inca din primele zile de guvernare, ca sustine reforma CNA, astfel incat sa avem o institutie eficienta si relevanta pentru sanatatea spatiului public. Digitalizarea institutiei este o alta etapa a procesului de reformare, la fel de necesara ca transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale, transpunere care va limita cat mai mult, prin legislatie, ingerintele politice la CNA”, a mai transmis formatiunea.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICIcri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.