Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc marti in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se, printre altele, cererea de revocare din functie a Avocatului Poporului si respingerea rapoartelor de activitate in cazul Radioului si Televiziunii Publice, scrie Aktual24.ro.

Miercuri va fi convocat plenul reunit.

Anuntul a fost facut de presedintele Camerei, Ludovic Orban.

„Vor mai fi puncte pe care le consideram importante la reuniunea Birourilor permanente reunite in vederea plenului, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alaturi de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coalitiei sa introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Romane si a Radioului Public. Exista mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputatilor si senatorilor, depuse de PNL si USR, am inteles ca exista si o propunere din partea opozitiei privitoare la desfiintarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O sa fie puncte de introdus pe ordinea de zi si ar fi trebuit sa fie rezolvate inca din legislatura trecuta”, a declarat luni Orban, la Parlament.

Potrivit presedintelui PNL, Avocatul Poporului ar trebui schimbat „cat mai repede posibil”, avand in vedere „atitudinea” Renatei Weber, in perioada de cand a fost numita in functie. Orban a explicat ca solicitarea de revocare a Avocatului Poporului se bazeaza „pe faptul ca a generat exceptii de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o in perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme in apararea sanatatii si vietii oamenilor, si, in general, pe conduita partizana pe care a avut-o in raport cu procesul de legiferare si, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Intrebat daca se ia in calcul si o schimbare a legilor privind SRR si SRTv, el a raspuns ca, deocamdata, se doreste „sa se puna punct actualelor conduceri”.

„Ceea ce s-a intamplat in ultima perioada in aceste doua institutii reprezinta argumente extrem de solide pentru a inceta prin respingerea rapoartelor”, a spus Orban.

El a amintit ca raportul TVR pe 2019 a fost respins de comisiile de specialitate, dar nu a fost introdus pe ordinea de zi a plenului reunit.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here