Deputatul PNL Adrian Cozma, şeful filialei Satu Mare, l-a atacat pe Cristi Danileţ, proaspăt exclus din magistratură de Secţia pentru judecători a CSM controlată de gruparea Savonea-Mateescu, precum şi pe cei de la USR care au sărit în apărarea cunoscutului judecător, scrie Epochtimes-romania.com.

„Decizia CSM nu poate fi contestată. Indiferent ce opţiuni politice avem, avem obligaţia prin lege dar mai ales prin Constituţie de a respecta deciziile în justiţie. Şi aici vorbim de decizia reprezentanţilor magistraţilor din România. Dacă şi deciziile lor le contestăm, înseamnă că suntem pe un drum foarte complicat. Un judecător are obligaţia de a avea o conduită care să nu-i ştirbească nicio clipă din prestigiu şi credibilitate. Un om simplu îşi pune nădejdea într-un astfel de om. Sigur că poate unii consideră că judecătorii pot fi karatişti, pot fi tatuaţi din cap până în picioare şi pot exersa diverse lupte sau se pot îmbrăca în pantaloni scurţi în sălile de judecată. Dar nu trebuie să fie aşa”, a afirmat Adrian Cozma.

Liderul liberal susţine că politicienii care „au atacat” CSM, fac exact ceea ce ei considerau că este ingerinţă politică.

„Da, nu era treaba politicienilor să atace CSM, neştiind nici măcar speţa pentru care un judecător a fost exclus din magistratură. Avem un proces pe rol şi este inadmisibil ca politicienii sau oricine altcineva să emită ameninţări prin care să pună presiune pe judecătorii care urmează să se pronunţe în această cauză, asta se numeşte ingerinţă în actul de justiţie. Să nu uităm. Domnul judecător nu e la prima abatere şi a mai fost sancţionat, lucru destul de rar întâlnit în rândul magistraţilor. Ambasadele şi partidele nu pot stabili dacă un judecător are un comportament inadecvat, instanţa poate da soluţii şi e bine că e aşa. Nu l-am văzut pe domnul Cioloş să sesizeze instituţiile europene atunci când judecători, procurori sau avocaţi au fost abuzaţi de către organele de cercetare. Domnilor USR-işti, cine atacă justiţia?”, a continuat Adrian Cozma.

Şeful PNL Satu Mare – de profesie avocat – a declarat că CSM este o organizaţie profesională, iar „acolo magistraţii nu sunt numiţi de partide, din fericire”.

„Parlamentul României nu e o arenă în care fiecare pune presiune pe deciziile magistraţilor. Iar cei mai vocali, după cum bine s-a observat, nu sunt nici avocaţi, nici jurişti, ci doar politicieni. Cred într-o justiţie dreaptă, corectă, care să-şi păstreze prestigiul şi autoritatea morală. Fără ingerinţe politice!”, a conchis Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.