Deputatul ex-PNL Alexandru Kocsis a declarat, marţi, că, deşi noul partid înfiinţat de Ludovic Orban, Forţa Dreptei, nu va avea bani, subvenţii de la stat şi sedii, va avea “coloana vertebrală” şi respectul “pierdute de PNL”. În plus, Kocsis i-a invitat pe românii care se simt “trădaţi” de alianţa PNL-PSD să se alăture “Forţei Dreptei”, scrie Epochtimes-romania.com.

“Unii ar spune că astăzi începe un nou drum politic pentru noi, cei care am demisionat din PNL. Eu spun că noi suntem, de fapt, pe acelaşi drum politic pe care am pornit în urmă cu mulţi ani. Cei care au abandonat acest drum şi au deviat de la direcţia de dreapta sunt în PNL-ul lui Cîţu şi Iohannis, nu cu noi. Nu noi am plecat din PNL, ci PNL a plecat de lângă alegătorii de dreapta.

Noi am rămas consecvenţi şi loiali oamenilor care ne-au ales, loiali oamenilor care au crezut în viziunea şi mesajele noastre, loiali principiilor pe care le-am susţinut şi înainte de alegerile din 2020 şi pe care le susţinem şi astăzi. Noi nu suntem dezertori, aşa cum ne numesc foştii colegi din PNL, ci suntem loialişti. Suntem loiali oamenilor, valorilor şi angajamentelor pe care le-am asumat”, a precizat Kocsis pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul liberal a afirmat că noul partid înfiinţat de Orban este unul “mai rar întâlnit” în peisajul politic românesc, adăugând că acest partid este format din politicieni care pleacă de la putere în opoziţie.

“Nu vom avea bani, nu vom primi subvenţie de la stat, nu vom avea sedii, maşini şi angajaţi, dar vom avea ceva ce PNL-ul a pierdut, COLOANĂ VERTEBRALĂ şi RESPECT. Nu suntem oameni noi şi nici nu vrem să fim văzuţi aşa. Vrem să fim cunoscuţi ca oameni buni, cu o bună experienţă politică, consecvenţi şi loiali. Noi credem că mai există onoare în politică şi cel mai de preţ lucru al unui politician şi al unui partid politic este încrederea. Odată pierdută încrederea, drumul către irelevanţă este foarte aproape”, a mai transmis Kocsis.

Totodată, deputatul i-a invitat pe românii nemulţumiţi de PNL să se alăture Forţei Dreptei:

“Vă aşteptăm alături de noi pe toţi cei care aţi votat cu PNL şi Klaus Iohannis, iar astăzi vă simţiţi trădaţi de această alianţă contra naturii cu PSD. Toţi cei care aţi votat şi aţi crezut în PNL şi simţiţi că v-au fost călcate în picioare încrederea şi speranţele, aveţi acum o alternativă consecventă”.

Nu în ultimul rând, Kocsis a mai declarat că politica fără morală este “dăunătoare” pentru societate, iar cei care fac politică “în afara preceptelor morale”, în special a moralei creştine, “nu ar trebui să aibă un drum lung în politică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.