Senatorul USR Allen Coliban a anuntat ca Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu Legea care infiinteaza DNA al padurilor, scrie Aktual24.ro. Acesta spune ca este inadmisibil jocul dublu pe care il face PNL, care s-a abtinut la votul in Camera Deputatilor, a votat proiectul de lege la Senat, iar acum ataca actul normativ la CCR.

„Tocmai am aflat ca Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de infiintare a DNA al Padurilor. Astazi DNA-ul Padurilor trebuia sa fie in vigoare, dar presedintele nu s-a grabit sa promulge legea, probabil ca sa dea timp Guvernului PNL sa scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care il face PNL. In Parlament, PNL s-a abtinut la vot in Camera Deputatilor si, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul sa atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban miercuri pe Facebook.

Acesta se intreaba daca „atat de puternice sunt legaturile intre mafia lemnului si PNL?”

El ii mai cere premierului Ludovic Orban „sa explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Padurilor.”

„PNL este aparatorul hotilor de lemne?”, se intreaba Coliban in incheierea postarii pe reteaua de socializare.

In sesizarea catre CCR, semnata de Ludovic Orban, se mentioneaza ca nu sunt precizate sursele de finantare, actul normativ are deficiente in privinta calitatii, claritatii si previzibilitatii legii, la capitolui infractiuni, avand totodata probleme si in privinta prevederilor referitoare la angajarile pentru institutie.

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege initiat de USR care prevede infiintarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Padurilor).

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here