Primarul Chisinaului, Iv Ceban, a fost primit marti in Buzau de Marcel Ciolacu si autoritatile locale PSD-iste cu flori si folcloriste cu paine si sare. Ceban este lider de seama in partidului lui Igor Dodon, PSRM, care este finantat direct de Rusia, scrie Aktual24.ro.

„Suntem in judetul Buzau! Astăzi am semnat Acordul de Cooperare intre Municipiul Chișinău – Sectorul Botanica cu Județul Buzău din Romania.

Vom sprijini, in baza principiilor egalității și reciprocității, stabilirea de relații de prietenie și colaborare intre locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe in vederea incheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială in beneficiul comunităților.

Ne propunem ca in comun să avem o colaborare economică reciproc avantajoasă cu o atenție deosebită fata de intreprinderile mici și mijlocii, incurajand investițiile la nivel local și raional, vom organiza informarea și susținerea reciprocă pentru promovarea dezvoltării economice a celor două Unități Administrativ-Teritoriale.

Vom promova și facilita schimburile culturale, colaborarea intre colectivele artistice, ansambluri folclorice”, a anuntat Ceban pe Facebook.

Ceban a fost primit la Buzau de insusi Marcel Ciolacu si de autoritatile locale pesediste. Partidul lui Ceban, PSRM, se remarca printr-un anti-romanism agresiv in Republica Moldova, fiind principalul adversar al presedintelui Maia Sandu. 

Analistul Sorin Ionita, bun cunoscator al situatiei politice de la Chisinau, scoate in evidenta culisele acestei vizite.

„Iv Ceban, primarul Chisinaului si reprezentant al PSRM, partid anti-UE finantat de la Moscova si aflat in campanie pentru alegerile de luna viitoare, face turneu electoral la CJ Buzau, acasa la Marcel Ciolacu. Iar partidul frate PSD se executa, livreaza agitprop numa’ bun pentru alegerile din Moldova, nu cumva sa iasa pro-europenii, doamne fereste.

Vezi mata, patriotism cat casa la PSD, dar la o afacere mica de partid sunt buni si oamenii+banii rusilor din Chisinau, sectorul Botanica. Nu ca ar sti natafletul de presedinte CJ Buzau care-i treaba prin Moldova, el doar executa ordinul pe unitate supervizat de epoletul Ciolacu.

Si ce kitsch folcloristic, frate, nu se mai satura astia de protocol ceausist”, a explicat Sorin Ionita pe Facebook.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.800 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here