Primarul Brasovului, Allen Coliban (USRPLUS), afirma ca politica guvernului Citu a ajuns sa „fie dictata nu de specialisti, ci de extremisti, sosoace si alte specimene agitatoare”. „Vlad Voiculescu a continuat reformele pe care le-a inceput in mandatul tehnocrat si cele cuprinse in programul de guvernare al coalitiei. Concursurile transparente de la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate au deranjat mafia din sanatate si l-au facut indezirabil”, mentioneaza Coliban.

„Gestul demiterii de azi nu a fost despre Vlad Voiculescu, ci despre nevoia unui premier slab de a parea puternic. Greselile lui Florin Citu ca prim-ministru in gestionarea crizei medicale au fost multiple: de la lipsa de sustinere pentru reformele din Sanatate, la reactia de ascundere sub pres a datelor expuse de Vlad, la declaratiile iresponsabile cu privire la evolutia pandemiei si la relaxare (declaratii ce au contrazis opiniile specialistilor) si pana la lasitatea de a demite un Secretar de Stat doctor in epidemiologie doar pentru ca iti contrazice pozitia politic-populista. In cele trei luni de mandat, premierul Citu nu a emanat nici siguranta, nici fermitate, nici leadership, ci doar atitudini reactive, populism, frica de presiunea publica si incordari de muschi fara sens. Oricat de priceput este la cifre, Florin Citu este un premier slab si departe de nivelul de leadership pe care functia il presupune.

Politic, demiterea ministrului fara consultarea coalitiei reprezinta un afront si o eroare. Nominalizarea interimatului catre vicepremier fara o discutie cu el in prealabil este un infantilism si arata lipsa de asumare. Dar mai grav decat atat este ca politica guvernului Citu ajunge sa fie dictata nu de specialisti, ci de extremisti, sosoace si alte specimene agitatoare.

Miza acestui guvern nu ar trebui sa fie procentele din sondaje, ci reformele de care Romania are nevoie. Vlad Voiculescu a continuat reformele pe care le-a inceput in mandatul tehnocrat si cele cuprinse in programul de guvernare al coalitiei. Concursurile transparente de la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate au deranjat mafia din sanatate si l-au facut indezirabil.

Reformele de care Romania are nevoie nu pot fi duse la indeplinire de catre un premier slab. Este nevoie de determinare si de leadership, iar cand acestea lipsesc din fruntea Guvernului, este datoria Presedintelui sa intervina si sa isi joace rolul – acela de mediator, dar si de garant explicit al reformelor asumate de catre coalitie. Astept sa vad acest semnal clar de la Cotroceni – acum ori niciodata”, a scris Coliban pe Facebook.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.500 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here