În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.

Andreea Moldovan, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii demis de premierul Cuțu, a fost coordonatorul Compartimentului de Prevenire si Control al infectiilor nozocomiale al spitalului din Brasov care a castigat premiul de Cel mai Curat spital din Europa.

In 2018 spitalul a fost reevaluat de catre OMS, reconfirmand standardele de igiena.

Andreea Moldovan, un medic de renume mondial, care s-a întors în țară pentru a pune umărul la salvarea pacienților cu Covid-19 și care a făcut spitalul din Brașov cel mai curat spital din Europa potrivit OMS, a plecat din minister în „ploaie” de jigniri din partea trompetelor videochat-iste.

Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Târgu Mureș, în 1998, cu media 9,61, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internaționale de Boli Infecțioase, în Elveția. A petrecut acolo trei ani, împreună cu familia, timp în care și fiica ei a mers la o școală elvețiană. Perioada de la Geneva avea să-și pună amprenta asupra amândurora: „Ceea ce am învățat și fiica mea și eu a fost să ne lăsăm mintea liberă, să nu o mai încorsetăm. Cred că noi, ca români, suntem prea constrânși în a respecta niște reguli, în a fi prea rigizi în gândire și în comportament, în a fi cu un bun simț care de multe ori frizează naivitatea. La Geneva, am învățat să fim noi înșine, să gândim cu capul nostru și să nu ne fie rușine să punem întrebări, pentru că e mai prostesc să nu întrebi decât să pui o întrebare care pare prostească. Și am învățat să fim independenți din punct de vedere intelectual”.

Bravo, Cuțule! Ai dat-o afară Andreea Moldovan pe motiv de „incompetenta” și ai numit-o pe fata lui Velea secretar de stat, pe care o recomanda „vocea si talentul”, ca altfel murea Romania nereformata!

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.500 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here