Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat că excluderea lui Cristi Danileţ din magistratură este “ridicolă şi miroase a urecheală politică faţă de un judecător independent”, scrie Epochtimes-romania.com.

Într-o postare publicată pe Facebook, Bulai a anunţat că a cerut, marţi, în Comisia de Monitorizare (MC) a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, ca la următoarea şedinţă din ianuarie să aibă loc o discuţie privitoare la situaţia magistraţilor intimidaţi în România.

“Excluderea lui Cristian Danileţ din magistratură este ridicolă şi miroase a urecheală politică faţă de un judecător independent. Astăzi sunt la Paris, la Comisia de Monitorizare (MC) a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Am avut prima intervenţie de dimineaţă şi am solicitat ca la următoarea şedinţă din ianuarie să avem o discuţie despre situaţia magistraţilor intimidaţi în România – la această şedinţă, voi formula o cerere de opinie din partea Comisiei de la Veneţia! Independenţa magistraţilor este esenţială. La mulţi ani, Cristian Danileţ! Nu meritai aşa ceva! Toţi trebuie să luptăm ca să ţi se facă dreptate!”, a scris Iulian Bulai, pe platforma de socializare.

Reamintim că judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări făcute pe Tik Tok: una în care tăia gardul verde şi alta în care curăţa o piscină. Motivul invocat pentru excluderea sa: „Conduită prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”. Anunţul l-a făcut Danileţ însuşi într-o postare publicată luni seara pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.