Stenograme explozive din ședința de marți seară a Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL, publicate de Antena 3, arată atmosfera revanșardă din conducerea partidului condus de Florin Cîțu. Principala temă de discuție: desemnarea lui Dacian Cioloș (USR) să formeze noul guvern, scrie Ziaristii.com.

Cîțu i-a îndemnat pe liberali la autovictimizare, Bușoi a opinat că USR-iștii trebuie „trimiși la origini”, Rareș Bogdan l-a făcut pe Dacian Cioloș un „disperat” care „lucrează doar pe manipulare”, iar Nica de la Timiș s-a încurajat că „președintele Klaus Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024”.

Interesant e că, deși întreaga putere din PNL a fost acaparată de „echipa Cîțu” la Congresul din 25-26 septembrie, tot se găsește cineva din Biroul Politic Național să facă înregistrări audio pe care să le dea la presă!

Rareș Bogdan (europarlamentar, prim-vicepreședinte PNL): „În aceste zile, Dacian Cioloș, în disperare, încearcă să creeze mici tensiuni. Vă rog să țineți cont de faptul că lucrează doar pe manipulare. Nici Emil Boc, nici eu, nici Lucian Bode, nici Gheorghe Flutur nu s-au întâlnit cu Dacian Cioloș în aceste zile. Mai mult decât atât, chiar dacă a sunat în disperare, a sunat fără adresant, fără a dialoga cu cineva. Singurul reprezentant al PNL care poartă discuții cu Dacian Cioloș este Florin Cîțu, președintele PNL, mâine după-amiază (miercuri – n. red.) în Modrogan. Restul sunt șopârle de presă”.

Cristian Bușoi (europarlamentar): „Cred că, așa cum ne-a prezentat Florin lucrurile, sunt destul de clare. Și cred că este soluția potrivită să-i trimitem la origini, să-i trimitem la alianța toxică PSD – AUR, să caute prima dată acolo majoritate, la felul în care s-au comportat și cât de urât au atacat premierul și Partidul Național Liberal. De asta, ședința (întâlnirea de miercuri, cu Dacian Cioloș și Krlemen Hunor – n. red.) trebuie să fie probabil scurtă și clară”.

Alin Nica (președintele Consiliului Județean Timiș)„Președintele Klaus Iohannis a vrut să-l erodeze pe Cioloș pentru 2024. Să nu-l victimizăm!”.

Florin Cîțu (prim-ministru demis, președintele PNL): „Ce ne oprește pe noi să ne victimizăm!? Trebuie să ne victimizăm și noi! Noi suntem responsabili, guvernăm în continuare”.

Dan Vîlceanu (ministrul demis al Finanțelor + interimar la Transporturi): „Cioloș s-a dus la Cotroceni fără o majoritate. A blufat la modul cel mai groaznic posibil. A întârziat instalarea unui Guvern”.

Gheorghe Flutur (președintele Consiliului Județean Suceava, prim-vicepreședinte PNL): „Să avem o poziționare fermă – PNL trebuie să rămână unit. PNL trebuie să rămână cu orice preț la guvernare și cu premierul nostru. Nu trebuie să fie «vioara a doua» într-o coaliție. Să chemăm parlamentarii mai des la treabă, Guvernul nu poate să adopte OUG”.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.