Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat, joi, ca in acest moment „solutia viabila” pentru Romania este refacerea coalitiei in jurul PNL, iar USR trebuie „sa recunoasca greseala de a vota motiunea de cenzura”, scrie Aktual24.ro. „Oamenii se uita la PNL si nu prea ne iau in serios. PNL a avut un congres, deciziile sunt luate statutar. Cand vorbim de responsabilitate sa ne asumam public ca am gresit si apoi sa mergem mai departe”, a spus Citu.

„Deciziile le luam in forurile de conducere ale PNL. Noi avem deja o decizie BEx care spune foarte clar ca nu putem sa fim la guvernare cu partidul care a votat o motiune impotriva noastra. Trecem foarte usor peste modul in care am ajuns astazi aici si aud foarte mult in spatiul public cuvantul ‘responsabilitate’, aruncat foarte usor de la cei care au votat sau au depus o motiune alaturi de AUR, de la cei care au votat o motiune cu AUR si PSD, de la cei care acum o luna au scos din guvern ministrul Sanatatii si au lasat Romania fara ministru intr-o perioada dificila. Este complicat sa iei in serios acest cuvant, responsabilitate, care vine de la acesti oameni, dar unde suntem de acord cu totii: ca pentru Romania, importanta este stabilitatea. Si refacerea coalitiei este un lucru important, dar, bineinteles, refacerea coalitiei in jurul PNL, este solutia pe care noi o avansam care, din punctul nostru de vedere, este solutia viabila”, a spus Citu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat daca PNL ar putea sa sustina un guvern minoritar USR.

El a adaugat ca cei de la USR ar trebui sa isi „recunoasca public greseala” de a vota o motiune de cenzura impotriva Guvernului.

„Nu as trece foarte usor peste modul in care s-a ajuns astazi aici. Nu poti sa spui ca azi esti responsabil cand ai fost iresponsabil acum o saptamana, acum o luna, de o luna si ceva avem un atac la actiunile guvernului, avem o semnare de motiune cu cei de la AUR, o majoritate cu AUR si PSD. Si acum sa spunem ca suntem responsabili. Daca vrem sa trecem peste acest moment, trebuie sa recunoasca o greseala si apoi putem sa mergem mai departe. Cand vorbim de responsabilitate, sa asumam unele decizii pe care le-am luat, sa asumam public ca am gresit si apoi sa mergem mai departe”, a sustinut Citu.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here