Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, a dezvaluit ca sunt numerosi parlamentari PNL care i-au transmis ca cea mai buna solutie pentru ambele partide ar fi sa se uneasca intr-o coalitie. „Foarte multi colegi, prieteni, de la PNL, care spun ca singura solutie ar fi sa se uneasca PSD cu PNL si sa facem o coalitie”, a declarat Dincu.

„In Parlament vorbesc cu foarte multi colegi, prieteni, de la PNL, care spun ca singura solutie ar fi sa se uneasca PSD cu PNL si sa facem o coalitie. Este aproape imposibil de realizat acest lucru in momentul asta cand Iohannis si Orban, timp de doi ani cel putin de cand a inceput pandemia, au construit un razboi contra PSD. Asta face sa se nasca o emotie negativa si iti da sentimentul ca nu poti lucra cu ei. Neavand un program politic serios, ei au avut doar anti-PSD-ismul”, a declarat Dincu la Gold FM.

„Noi am intrat in guvernari de genul acesta in mai multe crize. In 2000 am intrat ca guvern minoritar Nastase, am fost sprijiniti de PNL pana am trecut puntea. Veneam dupa 4 ani de criza majora in care toate cifrele economice erau dezastru. In 2009, in mijlocul crizei financiare, PSD a facut guvern cu PNL. A fost tot intr-o perioada de criza”, a precizat Dincu.

„Acum ei trebuie sa rezolve aceasta problema, sau sa spuna ca nu pot si sa revina la rezultatul alegerilor din 2020, asta este posibil. Sau alegeri anticipate. Sigur ca nimeni nu doreste alegeri anticipate ca nu sunt o solutie rapida dar nici nu poti sa mergi pe ideea ca PSD-ul trebuie sa faca din nou orice concesie, oricui.  Noi trebuie sa fim locomotiva care trage (…) Daca ni se incredinteaza noua aceasta misiune pe care o meritam, atunci facem noi aceasta majoritate, ii invitam in baza unui program pe toti sa participe la un proiect de asemenea natura si vedem ce iese din aceasta”, a mai spus Dincu.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here