Cristian Paun, presedinte al Consiliului de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) si fost consilier economic al premierului Orban, anunta ca tabara Citu din PNL intentioneaza sa o debarce pe Anca Dragu USRPLUS) din fruntea Senatului urmand ca aceasta pozitie sa fie preluata de PSD.

„Ce putin a trecut de cand PSD cere nota de plata pentru a pactiza cu gasca Citu din PNL, punand intre paranteze democratia si constitutionalismul din spatele unei institutii sacre a opozitiei – motiunea de cenzura.

Pesedistii nu se incurca. Vor pozitia Ancai Dragu si o cer prin omul lor din PNL – Alina Gorghiu. O pozitie importanta, mai ales in caz de suspendare a Presedintelui, urmatorul pas din planul lor, va asigur. V-am spus eu ca nimic nu e gratis! Si ca PSD face de ceva timp jocurile prin PNL, si nu numai. Nu il iarta pe Orban pentru Viorica lor!

Am inteles ca Alina Gorghiu inroseste deja telefoanelor pesedistilor din echipa castigatoare pe acest subiect. WOW! Fantastic! Abia astept suspendatea Presedintelui si pe Ciolacu la carma ‘Romaniei Educate’! Oare vine si la Congres? Sa verifice pozele cu buletinul de vot din cabina… Doamne ce neghiobi!”, a anuntat Paun pe Facebook.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a anuntat ca formatiunea sa va declansa demersurile pentru revocarea din functia de presedinte al Senatului a Ancai Dragu. „A comis un abuz in serviciu”, acuza Roman in urma sedintei de joi.

„Huliganismul nu are ce cauta in parlament, iar forta pumnului nu poate trece de forta votului, esenta democratiei!

Am condus ieri sedinta comuna in baza regulamentului comun, indeplinind atributii de Presedinte al Camerei Deputatilor, in baza deciziei publicata in Monitorul Oficial. In deplina legalitate! Sedintele comune se conduc prin rotatie. Chiar daca ambii presedinti ar fi in sala. Asa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege! Ultimele doua au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD iar in lipsa presedintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constitutional. Asa cum Alina Gorghiu a condus Senatul in locul Ancai Dragu si a luat decizii.

In pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, brat la brat cu USR, am desfasurat o sedinta regulamentara: a fost supus votului si a fot adoptata Ordinea de zi aprobata de BPR, am supus la vot si a fost aprobat programul de lucru, am solicitat autorilor motiunii sa citeasca textul de 3 ori si au refuzat, iar in final am declarat sedinta inchisa!

Toate aceste lucruri se regasesc pe Stenograma sedintei. Este motivul pentru care am stat la microfon pana la finalizarea procedurii. Ca totul sa fie inregistrat oficial!

Doamna Dragu a reluat abuziv sedinta. O sedinta, care ATENTIE, a fost inchisa, nu suspendata! A comis un abuz in serviciu. Nu putea face acest lucru decat in urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci si unul constitutional.

Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancai Dragu din fruntea Senatului!

Vom raspunde solicitarii CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului si sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstitutional!

Din acel moment, toti cei care au incercat daramarea ordinii constitutionale prin forta, huliganism si abuz vor avea o mare, mare problema cu legea!”, a anunta Roman pe Facebook.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a calificat incercarea liberalului Florin Roman de a conduce sedinta plenului reunit de joi in care a fost citita motiunea de cenzura drept „o incercare de preluare a puterii”.

„In mod evident, presedintele trebuie sa conduca sedinta. Eu eram presedinte, domnul Roman este vicepresedinte (n.r. al Camerei Deputatilor). Chiar nu m-am asteptat la o asemenea incercare de preluare a puterii. Este ceva de neimaginat sa se intample in Parlament. Daca ati remarcat, se tinea de microfon efectiv, au venit chestorii, colegii. Nu ma asteptam sa vedem asa ceva. (…) E liber sa faca ce amenintari doreste. Totusi, ii aduc aminte domnului Roman ca exista si un Cod penal in Romania”, a spus Dragu.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, joi, in sedinta comuna pentru prezentarea motiunii de cenzura depusa de USR PLUS si AUR.

La inceputul sedintei, Florin Roman a precizat ca sedintele plenului reunit se conduc alternativ de presedintii celor doua Camere.

Liderul deputatilor USR, Ionut Mosteanu, a solicitat vicepresedintelui Camerei Deputatilor Florin Roman sa-i permita presedintelui Senatului, Anca Dragu, sa conduca sedinta. Roman a inchis sedinta si a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS si AUR.

Dupa ce Roman a anuntat ca inchide sedinta, conducerea a fost preluata de presedintele Senatului, Anca Dragu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.