Deputatul USR, Mihai Goțiu, a relatat într-o postare pe Facebook cum au colaborat cei de la PSD și PNL pentru apărarea intereselor termitei pădurilor României, Schweighofer. Momentul culminant a fost atunci când deputatul PNL, Vasile Gudu, a avut o reacție halucinantă la adresa reprezentatului Declic, care explica de ce este periculos pentru păduri amendamentul pro-monopol.

Cele mai tensionate momente ale ședinței, de astăzi, din Comisia de Agricultură și Silvicultură din Camera Deputaților, legate de modificările anti-tăieri ilegale din Codului Silvic, au fost în jurul ”Amendamentului Schweighofer”. După ce s-a renunțat la o primă variantă de abrogare a articolului anti-monopol din Codul Silvic, amendamentul a apărut într-o formă mascată.

În momentul intervenției eprezentantei Comunității Declic, Cătălina Hopărteanu, pe acest subiect, președintele Comisiei, Alexandru Stănescu (PSD), a întrerupt-o cu ”super-argumentul”: Este o chestiune care vă depășește” (!). În ajutorul deputatului PSD a sărit Vasile Gudu, de la PNL: ”Tăiați-i microfonul!”, i-a cerut acesta președintelui Comisiei, după care i s-a adresat reprezentantei societății civile: ”Termină odată, domnișoară, cu subiectul ăsta TÂMPIT!” (nota bene: domnul deputat PNL Vasile Gudu nu avea nicio problemă să vorbească la telefon, în timp ce conducea).

Domnule prim-ministru Ludovic Orban, domnule ministru al Mediului, Costel Alexe, asta e poziția PNL cu privire la avantajarea companiei HS Timber Group (noul nume al Holzindustrie Schweighofer)? Asta vă doriți? Să acapareze piața și să-i lase pe procesatorii autohtoni de mobilă fără materie primă și pe cetățenii români fără lemn de foc?

Domnule Marcel Ciolacu, a bătut palma PSD cu PNL pe ”subiectul ăsta TÂMPIT”?

Suntem la câteva săptămâni (mai puțin de o lună) de trimiterea în judecată a României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din cauza tăierilor ilegale de păduri, cu riscul de a plăti sume colosale din bugetul public. Iar deputați PNL și PSD se dau peste cap să blocheze modificările anti-Mafia Pădurilor la Codul Silvic și să promoveze interesele companiei Schweighofer!

Vă spun eu ce ar fi, cu adevărat, o atitudine ”tâmpită”: să uităm aceste lucruri în ziua votului!

Cu rugămintea de a da mai departe. Să afle câți mai mulți care e atitudinea celor de la PNL și PSD când e vorba de pădurile României, mai scrie Muhai Goțiu.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

3 COMENTARII

  1. Nesimtitul asta isi bate joc de toti tulcenii. Cica le reprezinta interesele, dar nu da doi bani pe cei care l-au votat. Si-a pus nepotul sef de trib si cel mai important lucru, se intalneste cu psd-isti cu care tot are discutii private. Oare ce or discuta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here